Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 30 iulie 2014

Anarhia : o formă a libertății ?

   Despre lipsa autorității și efectele ei în timp


   Poliția română , dulcea și draga poliție română , a găsit răspuns la toate problemele cetățeanului :
NU AVEM CE FACE !
   Adică , dacă-i chemi pentru tulburarea liniștii publice , nu vin pentru că au treburi mai importante , dacă-i chemi pentru orice altceva decât crimă , ei au ceva mai important de făcut și , nu numai atât , am observat că o dau mai nou pe filosofia dreptului : îți pot explica DE CE nu pot interveni sau , DE CE nu merită să intervină !
   Pardon , DE CE NU SE MERITĂ !
   Până acum , credeam că lupta cu infracționalitatea de orice gen , este o meserie nobilă , un fel de medicină socială , însă în ultima vreme , constatăm că și asta a devenit un loc de dormit pe bani de la buget : din păcate și contravenienții și infractorii simt această delăsare , drept care acționează în consecință !
   Să explicăm pe scurt dar pe îndelete despre ce-i vorba !
   Am fost oprit și amendat (cu ani în urmă) pentru depășirea vitezei : cel puțin șase luni după aceea , am circulat regulamentar !
Adică , „frica păzește bostănăria” !
   Acest exemplu minor , este aplicabil la orice nivel al societății și infracționalității !
   Chemi poliția pentru că la miezul nopții un grup de adolescenți , beți criță și poate nu numai , urlă pe sub geamuri , sparg și distrug tot ce le iese în cale : ce răspuns primești ?
NU AVEM CE LE FACE , SUNT TINERI DOM'LE , SE DISTREAZĂ !
   Atenționezi poliția că se consumă alcool pe stradă , de multe ori la câțiva metri de poarta secției : ce răspuns primești ?
NU AVEM CE LE FACE , DEGEABA-I AMENDĂM , LASĂ-I SĂ BEA !
   Îi tragi de mânecă pentru faptul (cel puțin alarmant) că atunci când îți plimbi câinele , găsești prin parc belșug de seringi „de insulină” și-i întrebi dacă brusc , cartierul tău a devenit locul cu cea mai mare concentrație de diabetici din țară , sau ... : ce ți se răspunde ?
NU AVEM CE LE FACE , SUNT VICTIME !
 ALE TRAFICANȚILOR !
   Vezi un cerșetor în sensul giratoriu de la Universitate , printre mașinile în mișcare și , anunți echipajul care stă bătut în cuie în fața palatului Șuțu (ei chiar nu văd ?) : ce ți se răspunde ?
NU AVEM CE LE FACE , CERȘETORIA NU ESTE INCRIMINATĂ DE LEGEA ROMÂNĂ !
ȘI NICI VAGABONDAJUL !
   Dar contravenția la legea circulației ?
NU AVEM CE FACE , DE UNDE SĂ PLĂTEASCĂ ?
   Suni la protecția copilului , pentru că o „mamă” însoțită de patru copii minori (unul în cărucior) caută în gunoaie și-i pune și pe cei mici să caute : ce ți se răspunde ?
NU AVEM CE LE FACE , NOI NU I-AM VĂZUT : DACĂ TE DERANJEAZĂ , ADU-I LA NOI !

   Nu vreau să mai vorbesc despre lucrurile cu adevărat grave , despre implicarea poliției în activități ... În activități !
   Nu !
   Vreau un răspuns al autorității în această direcție în care contravențiile sunt evidente , imediate și direct deranjante ! Și vreau acest răspuns , pentru că am impresia că am intrat într-un cerc vicios : adolescenții și adolescentele , suflete primitive închise în corpuri încă neformate dar încercând să vadă cum este să fii matur , experimentează „distracții” din ce în ce mai „tari” și mai periculoase , iar când cu adevărat vor crește , vor fi gata formați pentru infracțiune , vor fi pregătiți perfect pentru „Sunt un român în Madrid”, vor evolua în această direcție un timp , iar când piața îi va respinge vor ajunge la gunoi (la propriu și la figurat)  „obligând” poliția să „NU AIBĂ CE SĂ LE FACĂ” !
   V-ați prins ?
   Pe noi nu ne interesează că tatăl unei unei tute de 14 ani , beată moartă , spune că nu-i nimic și că fata doar s-a distrat , pe noi nu ne interesează că unii părinți consideră normal ca fiicele și fiii lor să se comporte animalic pentru că doar se distrează , pe noi nu ne interesează că poliția vrea să aleagă calea cea mai ușoară , adică aceea a inacțiunii plătite , pe noi nu ne interesează nimic din toate astea !
   Dar ce ne interesează ?
PE NOI NE INTERESEAZĂ SĂ SE FACĂ ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA ORDINE !
ȘI CURĂȚENIE !
DE TOT FELUL !
ȘI SĂ NE CIVILIZĂM !
DACĂ NU DIN PROPRIE INIȚIATIVĂ , ATUNCI FORȚAȚI !
DACĂ POLIȚIȘTII FAC PE AVOCAȚII , ATUNCI CINE SUNT CEI CE POT FACE PE POLIȚIȘTII ?

   Ω

   Impunerea ordinei , a disciplinei , a curățeniei nu înseamnă dictatură !
   Ce se petrece acum în România însă , seamănă din ce în ce mai tare cu
ANARHIA !
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu