Faceți căutări pe acest blog

marți, 15 iulie 2014

Umbra lui nea nelu la Palatul Victoria

   Înapoi la ale noastre !


   Iată că s-a sfârșit distracția populară , așa că ne vedem obligați să ne amintim din nou de cine ne guvernează și , mai ales , cum o face . Așa zisul guvern român , această adunătură infantilă care ni i-a arătat cu degetul pe predecesorii lor , reușește să înrăutățească lucrurile ! Prețurile au scăzut cu 0,01 % din cauza apariției legumelor autohtone , carburantul s-a scumpit infernal , clienții și patronii lor își văd de lucrările lor publice , iar noi plătim și plătim și plătim impotența politicului ! Domnul cel bont dorește ca un copil încăpățânat ce se dă cu fundul de pământ , scăderea CAS-ului , urmând ca enorma gaură bugetară să fie acoperită prin creșterea impozitelor pe proprietate , adică se ia din spatele tuturor și se pune în spatele tâmpiților ce dețin proprietăți : parcă-i lupta de clasă ! Umbra lui nea nelu la guvern se plimbă maiestuoasă pe holuri și inspiră guvernul să ia măsuri care nenorocesc complet oamenii ce cu adevărat muncesc .
   Cum viața administrativă trebuie împletită cu cea politică , astăzi când apetitul cumpărării ziarelor a scăzut către minime istorice , o publicație cu mare foame de reclamă pe bani publici , ordonă un sondaj de opinie legat alegerile prezidențiale din toamnă : cine este dat învingător detașat ?
   Cine ?
   Cum , cine ?
   Dacă nu-i nea nelu , este nepotul : victoraș cel bont , este dat câștigător detașat în oricare dintre combinațiile posibile !
   Adică (tradus pe românește) : tot câștigă , ăia care care sunteți contra stați mai bine acasă , nu vă mai deranjați !
   Iată că , deși mai sunt luni bune până la alegeri , campania a început în mod subtil , iar susținătorii (chiar nefinanciari) își declară deja opțiunile
   Abia acum , în penultimul ceas , poate că liberalii îl vor judeca pe garofiță antonescu pentru aducerea opoziției istorice la putere , pentru susținerea dușmanului de moarte , pentru prostia de a vinde porcul din coteț pe cioara exoftalmică din parlamentul european : ar fi necesar să-i administreze idiotului care a făcut liberalismului românesc mai mult rău decât anii de pușcărie comunistă , un binemeritat SHOOT ÎN KOOR ! Să se ducă adică lângă trădătorul declarat și reânsurat , să pună împreună bazele partidului liberal reformator : să aibă răbdare , se vor întâlni curând și cu Brătianu Cartof !  
   Dacă ar putea pune brătienii mâna pe ei , Doamne , ce omor le-ar da cu manualele de istorie în căpățâni !
   Și cu statutul partidului !
   Și cu multe altele !

   Ω

   Dacă cei zece ani de mandat ai lui Băsescu se pot remarca printr-o realizare pozitivă , atunci , singura ce cu adevărat poate rămâne în urma lui , este pornirea motorului numit justiție : au fost necesari vreo opt ani pentru ca tanti cu dreptatea să-și ungă cântarul pentru a-l face să funcționeze și , priviți cine a intrat la pușcărie sau cine este pe cale de a o face ! Teamă îmi este că șederea procurorului la Cotroceni va începe prin stricarea cântarului cucoanei :
prea mulți așteaptă defectul ăsta !
 
Umbra lui nea nelu se întinde tot mai mare ,
Și mai mare ...
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu