Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 iulie 2014

Normalitatea normalului și normalitatea anormalului

   Nici o surpriză


   Întâmplările se petrec urmând o linie foarte apropiată de graficul desenat de formula ce reprezintă starea de normalitate în fiecare loc cunoscut sau nu din lume : astfel , ceea ce în USA a devenit „normal”, în alte state ale lumii poate fi motiv de scărpinat ceafa cu iataganul , ori ceva ce în Olanda ți se oferă cu buletinul , în Asia ți se dă forțat cu plumb și pulbere !
   Ați prins sigur ideea , așa că o luăm pe scurtătură și ajungem să vorbim despre normalitatea percepută de a treia persoană , de acea entitate care este pusă în situația de a privi și de a-și explica ce se întâmplă ...
   Așadar ...
   Argentina a trecut cu emoții și cu noroc de mercenarii elvețieni , Belgia la fel de atleții americani și , cu toate întâmplările de pe teren , lumea va uita cât de greu a fost , iar sportul va păstra în amintire doar rezultatul așezat într-o statistică (ce noroc) din care fi-va extras de un comentator sportiv în scopul de a umple spațiul de transmisie vorbind despre un sport din care nu înțelege nimic !
   Normal !

   Franța , după ce s-a jucat cu bufonul , făcând-ul să creadă că l-a ales rege al republicii , dându-și seama că respectivul chiar se credea cap încoronat când era doar pătrat , înțelegând în sfârșit că mandatul a fost folosit numai în scopuri muzicale și matrimoniale , îl trage acum la răspundere : sperăm din tot sufletul ca mitocănia și proasta creștere (chiar franțuzești) să fie pedepsite ! Noi credem că într-un stat așezat , într-o țară care a ridicat bunul gust la rang de lege , nesimțirea bufonului să fie pedepsită , nesimțirea și traficul de influență , aparițiile muzicale ale doamnei , etc , etc !
   Normal !

   Rusia însă , într-o altă formă de manifestare a normalității , dacă nu poate trimite suava Armată Roșie civilizatoare , dacă nu poate reintroduce limba rusă ca materie obligatorie în școlile esteuropene , dacă vede că amenințările (chiar armate) au împins Ucraina spre occident și Moldova mult mai aproape de Europa decât a fost în ultimii două sute de ani , Rusia deci , ce face ? În normalitatea lor , cu care noi din fericire sau din păcate suntem obișnuiți (cum spunea Coșbuc în Cetatea Neamțului
” ... 
Vara, când plecau la băi ,
  Regii meşteri în bătăi
  Să-şi ia drumul încotrova
  Totdeauna prin Moldova .

Şi plecau fără merinde
Căci aşa era bonton
Să mănânce tot plocon ,
Ce puteau ici-colo prinde.
... ”)
rușii hotărăsc că normal este războiul (vă amintiți ?
„Războiul este pace
Libertatea este sclavie
Ignoranţa este putere”)
așa că fac tot posibilul ca pe lângă problema gazelor pe care le-au transformat în arme , să găsească cu ce să amenințe și statele pe care gazele lor poate nu le interesează chiar atât de mult (ori mai au rezerve , ori economia lor este atât de slabă încât nu prea au nevoie) !
   Astfel că atacă Bulgaria , țara în care s-au simțit mereu ca acasă , prin sistemul ei bancar , iar România , pentru început , devine otrăvitorul de serviciu , se transformă sau este transformată într-un fel de Borgia , așa că interzice importurile de bovine și derivate de la noi , pe baza unei false epidemii !
   Normal !
 
   Absolut normal să te comporți așa cum crezi tu că este normal : rușii nu sunt cu nimic mai răi sau mai buni decât americanii , nici gând ! Și unii și alții au normalitatea lor , care să-i ajute să câștige mult , repede și ... TOT !
 
   Ω
 
   Normalitatea noastră ?
   Este normalitatea țărilor mici , care se laudă că nu sunt state agresoare , care fac apel la peticele de hârtie numite tratate , care se bucură când cei mari le bagă-n seamă trimițându-le după un pahar cu apă ... să sperăm că războiul economic ce se prefigurează a fost prevăzut de ai noștri și că vom trece peste el cu bine !
   Altfel ... ne ia dracu' !
   Normal !
 
  


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu