Faceți căutări pe acest blog

vineri, 21 noiembrie 2014

Autostrangularea caracatiței

   Surprize, surprize ...

   Am văzut și auzit tot felul de ciudățenii: „oameni politici” influenți luați cu duba, „oameni de afaceri” extrem de bogați trimiși la mititica și, mai nou, „oameni de top ai legii” băgați la înghesuială! Neașteptat, surprinzător, când sistemul politic nu se amestecă, vedem cum puterea și averea sunt doar fum:
BUNUL ȘI BANUL PUBLIC,
lăsate la îndemâna oricui, au ajuns un hoit din care s-au înfruptat toți necrofagii, o pradă din care a rupt fiecare prădător cât a putut înfuleca, ba, câteodată, chiar și mai mult!
   Că se întâmplă ca acum cineva să le dea palme peste ceafă - ca să nu se înece - pe mai toți românii îi bucură, dar că un om pus să facă dreptate se dovedește a fi mânjit, nu ne mai bucură, drept care, ne întrebăm: dacă madam Bica „s-a lăsat” mituită, cine ne garantează că dosarele instrumentate de domnia sa au fost corect lucrate?
   Cine ne garantează că tanti asta a furat numai ca membru al unei comisii și nu și ca procuror?
   Să-mi închipui că dumneaei, a fost un angajat HOȚ al comisiei până pe data de 31 și de a doua zi, de pe întâi, a fost corectă?
   Îmi puteți cere să cred așa ceva?
   Sper că nu, pentru că aș simți că jigniți bunul simț și picul de inteligență ce mi-a mai rămas! 
   Oricum am lua-o, tanti Bicla sau cum o cheamă, sperăm să fie pusă să plătească
DACĂ ESTE VINOVATĂ!

   În altă ordine de idei, observăm că orice ai face, oricum te-ai suci și te-ai învârti, cum găsești ceva ce pute, cum îl găsești și pe cocoșul parcărilor bucureștene! Nu s-a putut face nimic, de la dat cu bidineaua peste bombeurile bucureștenilor și până la închirierea de soft-uri fără amestecul deșteptătorului! Orice faci, cum pute, cum apare și domnul cucurigu!
   Pe lângă multele bube ce pare a le avea, sperăm ca procurorii să-l întrebe și despre modul cum a primit contractul acela cu primăria, contractul acela suprarealist ca și numele firmei care l-a primit!
   Prilej cu care, poate se va face lumină nu numai cu parcările, ci și cu bordurile (afacerea continuă și astăzi cu succes!) și poate chiar și cu flota, nu de alta, dar acuși, acuși rămâne fără imunitate: și bunicii pot spune povești și altcuiva, nu doar nepoților, nu-i așa?

   Senzația, când vezi că cei ce au furat de au rupt sunt doar niște „bieți” prefecți, președinți de consilii județene, primari, procurori, judecători, deputați, senatori, oameni de afaceri, senzația deci, este că toată această liotă este o caracatiță mafiotă, că nu aveau culoare politică decât în fața noastră și că ... trebuie să ne așteptăm la mai mult! Cum ar fi procesul de deshumare ilegală, intentat lui Liviu Dragnea! 
   Vom ști oare să trăim fără încălcări ale legii?
   Vom ști oare să trăim fără tătuci?
   Vom ști oare să trăim fără personaje providențiale?
   Vom ști oare să trăim într-o țară în care deasupra tuturor este LEGEA?
   Puneți-ne la încercare!

   Ω

   Trebuie să recunosc: nea Ilie, ăla de la colț, de la care-mi cumpăr ziare și țigări, este mai „OM DE FACERI” decât toți cocoșii ăștia șmecheri care au devalizat statul! Nea Ilie n-a furat în viața lui nici 5 bani și îți păstrează restul de azi pe mâine, nea Ilie trăiește din adaosul comercial de câteva procente și este mulțumit: el pune liniștit capul pe pernă, el este un om de afaceri!
   Cocoșii economiei românești,
NU SUNT OAMENI DE AFACERI!
   Ei sunt doar
HOȚI ȘI TÂLHARI DE DRUMUL MARE!
ȘI DE AȘA CEVA, NU AVEM NEVOIE!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu