Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 26 noiembrie 2014

Comedia PROȘTILOR

   Să fii prost, nu-i destul ...


   În țară, se pare că justiția a căpătat curaj, drept care, asistăm la un spectacol ce din curiozitate de bâlci, tinde să se transforme în tragedie antică: și nu ne legăm aici de întrebările puse unor patroni din fotbal, nici de milioanele învârtite cu nonșalanță de un biet orb în complicitate cu madam Socol, nu, nici gând! Fără să vrem, ne legăm de fraieri, tâmpiți, fricoși, de cei ce vor plăti (aproape) fără vină!
   Pentru că, dacă una ca Alina Bica a făcut ce a făcut în perfectă cunoștință de cauză (și efect) și a și profitat din plin de „semnătura” ei, o alta, cum ar fi sinucisa de Buzău, probabil că a dat cu plaivazul pe hârtie pentru că „a pus-o șeful”!
   Am impresia că în perioada imediat următoare, fi-vor descoperite mulțime de neglijențe în serviciu, adică de prostii făcute de oameni (să fim iertați) proști, puși acolo de către niște șmecheri, tocmai pentru că sunt proști deci nu sunt isteți, neglijențe de pe urma cărora unii au câștigat zeci de milioane de euro și proștii primă de Crăciun! Din păcate pentru ei, așa cum legea nu prevede ca dreptul de vot să fie dobândit NUMAI PESTE UN ANUMIT IQ, nici nu-i absolvă de vină pe cei care au greșit din cauza IQ-ului mult prea scăzut!
   Nu vă faceți iluzii, prostovani sunt în toate pozițiile și în toate instituțiile, diferența între ei, este dată de șeful care le ordonă să facă ceva: unora, acest șef le dă câte ceva, altora nimic!
   Respectivii PROȘTI, care se deosebesc evident de proștii clasici (ăia cu două clase), sunt ușor de recunoscut: toți vorbesc o păsărească împănată cu aplicații, targheturi și tascuri, încercând să acopere astfel puținătatea mijloacelor intelectuale ce-i mobilează!
   Urmăriți cu atenție cum vorbește un om și veți înțelege pe loc dacă este în categoria de mai sus: păzea, are mintea odihnită, altfel nu se explică de ce vorbește și nu spune nimic!
   Și atât!
   Este timpul să spunem din nou că domnița aceea legată la ochi nu este oarbă și că știe bine ce și cum cântărește, așa că așteptăm răbdători să-și facă datoria și în alte dosare GRELE, cum ar fi EADS, cum ar fi Bechtel, cum ar fi flota, cum ar fi combinatele siderurgice, cum ar fi BCR, cum ar fi combinatele chimice și, cum ar fi monopolurile care stăpânesc piața românească și care stabilesc prețurile în lipsa oricărei forme reale de concurență!

   Ω

   Trebuie să recunosc că este foarte simplu să manipulezi opinia publică: unii și-au făcut un obicei din a înjura fără perdea și fără rușine, alții s-au obișnuit să arunce semidoct cu noroi în oricine este contra patronului; fiecare stăpân are niște dulăi care latră preventiv în contul lor și, din păcate, și public!
   Dacă am gândi înainte de a muta canalul pentru a urmări (sau citi) asemenea imbecilități și a ne lăsa influențați fără voie, am avea numai de câștigat: dar cum ne-am învățat cu distracția facilă ...
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu