Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 noiembrie 2014

Înarmarea populației


   Armele cu patru roți și nepăsarea criminală 

    Din nou au fost pe drumurile patriei accidente produse de bețivi, din nou au fost morți din cauza unor criminali ce se folosesc de arma numită autoturism, din nou unele familii își plâng morții iar altele consideră că „al lor” a avut ghinion, pentru că ... a fost prins!  
   Până aici, nimic deosebit, nimic nou sub soare cum ar spune înaintașii ... dar de ce ne oprim noi aici?
   De ce  ne-am obișnuit să ne îngropăm morții și atât?
   De ce așteptăm ca asasinul să primească un an, sau doi, rar mai trei și, de multe ori cu suspendare?
   De ce nu ne întrebăm și nu întrebăm
CINE ERA RESPONSABIL DE SECTORUL DE DRUM UNDE S-A PRODUS ACCIDENTUL?
   De ce nu ni se spune prin câte locuri a trecut criminalul beat criță, sau fără permis, sau amândouă, pe sub nasul blazaților polițiști de la rutieră FĂRĂ A FI OPRIT?

   Așadar, am vrea să știm cine ar fi trebuit să-l găsească și să-l oprească în trafic pe criminalul în devenire! Cine trebuia s-o facă și n-a făcut-o! Am vrea să știm de ce pe sectoare de drum cu probleme permanente nu se află echipaje de poliție rutieră! Am vrea să știm de ce polițiștii grăbiți să ajungă ... undeva - CU MAȘINILE PERSONALE - trec nonșalant pe roșu! Am vrea să știm de ce legea pe stradă o fac taximetriștii! Sunt multe pe care am vrea să le știm, dar ne mulțumim pentru început doar cu un răspuns, unul simplu la o întrebare simplă: de ce nu răspunde nimeni de „neprinderea” infractorilor la timp? Vrem să știm cum este organizată poliția rutieră, de ce angajații ei nu au atribuțiuni clare și, cine trebuie să plătească pentru faptul că niște inconștienți sunt liberi pe străzi la volanul armelor cu patru roți!

   Un singur exemplu de nepăsare criminală: este posibil ca într-un sat, acolo unde toată lumea cunoaște pe toată lumea, o persoană să conducă fără permis ani de zile și șeful de post - și vecinii - să nu știe că nu are dreptul să se urce la volan?
 
    Ω
 
    P.S. De ani de zile, pe șoselele României își face de cap un criminal notoriu, pe care nimeni nu-l oprește: numele lui este CAP DE POD: deși este clar că fiind prost gândit și construit, transformă și un accident banal într-o tragedie, nimeni nu face nimic să-l modifice!
  
   DE CE?
  Cine ar trebui să răspundă? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu