Faceți căutări pe acest blog

luni, 17 noiembrie 2014

Scurte explicații

   Sunt curios ...

   ... cum preiau șocul neașteptatei înfrângeri, așa că urmăresc cu destul interes A3: acum, când alte televiziuni exultă (chiar dacă mascat și mă întreb de ce) nu merită să-ți pierzi timpul cu ele.
   Așadar, chiar în aceste momente, domnul Ciuvică nu-și explică rezultatul votului: a trecut prin mai toate variantele posibile, a lăsat de înțeles chiar că „temele” (drag îi este acest cuvânt) au păcălit alegătorii români, cele două teme fiind descrise în termeni cel puțin jenanți, cu care domnul Ciuvică nu ne obișnuise!
   Să vedem dar ...
   Prima, ar fi că ne-a speriat întoarcerea comunismului în cazul victoriei lui Victor: problema pe care domnul Ciuvică se face că nu o înțelege, este aceea că mulți români cred că deținerea puterii totale (guvern + președinție) ne-ar întoarce la „cel mai iubit fiu al poporului”, adică la acel monstru pe care PSD-ul l-a fabricat și, se pare, nu mai știe să-l mânuiască!
   A doua problemă „falsă” pentru domnul Ciuvică și amorezații de A3, este organizarea votului în străinătate: într-o țară în care jumătate din populație este aproape permanent conectată la internet, nu este admis votul electronic sau votul prin corespondență, adică, spus mai simplu, pentru că învinșii de astăzi știau cu cine simpatizează românii „de afară”, au făcut tot posibilul ca aceștia să nu voteze! Iar oamenii onești din țară, cei care au înțeles această șmecherie, au priceput că diferențele reale sunt muuult mai mici decât cele făcute publice și s-au hotărât să amendeze această „fraudă prin hipercorectitudine”! 

   Așadar, ce nu înțelege domnul Ciuvică?
   Nu înțelege sau ne jignește inteligența?
   Ar trebui să-și amintească domnii susținători ai actualului guvern, că acesta a ajuns la putere în urma unor violențe de stradă (atunci când centrul Bucureștiului a fost redesenat), lucru pe care simpatizanții dreptei, cu tot entuziasmul lor, NU L-AU FĂCUT!
   Ar mai trebui să ceară înregistrarea cu ieșirea familiei Ponta de la vot, ieri, să-l asculte pe Victoraș cum se adresează ziariștilor, cum le cere el „stați pe loc, stați pe loc” și să ne spună, cu cine semamănă (chiar după 25 de ani)!
   Și în ultimul rând (dar nu cel din urmă), printre toate lucrurile ce-i par dumnealui de neînțeles, domnul Ciuvică aruncă deja momela, așteptând să vadă dacă susținătorii necondiționați ai stângii vor mușca: în spatele lui Iohannis, se află puterea „SECURISTO-MAFIOTĂ” a lui Băsescu!
   Aici, vrem nu vrem, trebuie să-i dăm dreptate!

   Ω

   Cu siguranță există o putere ocultă „SECURISTO-MAFIOTĂ” a lui Băsescu, tocmai de aceea actualul președinte a ales s-o susțină prostește pe cea percepută de opinia publică drept urmașa Elenei Lupescu și, din aceeași cauză noua Duduie a obținut un asemenea super rezultat!

   Chiar acum schimb programul: dacă pierzi la o diferență zdrobitoare și nu te poți manifesta cu un minimum de eleganță, este clar că trebuie să sperăm în deșteptarea lui Vanghelie!

   P.S. Domnul Johannis își începe noua viață, cu câteva cereri de bun simț, anume:
- parlamentului: să „cadă” legea amnistiei și să dea aviz favorabil tuturor cererilor de ridicare a imunității
- guvernului: să răspundă pentru proasta organizare a alegerilor
- președintelui: sî recheme de la post diplomații complici ai puterii, cei care sunt reprezentanții PSD-ului și nu ai României!
   Doamne ajută!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu