Faceți căutări pe acest blog

joi, 6 noiembrie 2014

SF


   Mașina timpului
 

   Un paradox cu repetiție ...
   Dacă ai nevoie de un medic, ea/el, de obicei, te lasă să înțelegi că statul dă prea puțini bani sistemului de sănătate, așa că ... În momentul acela, tu, contribuabil și deci angajator al ei/lui, îi bați obrazul amintindu-i că mult sau puțin, cât ia, ia din banii tăi! Reacția: îți râde în nas, demonstrându-ți că n-ai ce-i face! Sistemul nu-l plătește, dar îl protejează și-l ajută să se ... descurce!

   Lucrurile se petrec similar cu un polițist, cu un funcționar al statului, cu aproape orice alt angajat al statului! Ei sunt un grup aparte, ei sunt BUGETARII, noi trebuie să facem mătănii și să mulúmim cerului că îi avem: nu mă puteți contrazice, cu toții am trăit asemenea momente - nu puține - în care un funcționar analfabet face regulile ghișeului peste care domnește, în disprețul absolut al cetățeanului în a cărui slujbă teoretic se află!

   Vedeți dumneavoastră, noi ăștia rezistenți, ăștia rămași în țară, ăștia învățați cu ... ei, mai mârâim din când în când, dar de regulă înghițim comportamentul acesta: dar cei care au plecat, care muncesc prin străinătate - și nu la căpșuni - au uitat pare-se ce înseamnă să fii cetățean român, au uitat că în România cetățenii sunt egali... Și se supără ca proștii când statul român - condus de nu contează cine - le oferă gratuit o excursie cu mașina timpului: să vadă și ei cum este să stai la coadă pentru dreptul de a nu primi nimic! Să vadă și ei cum este să fii înjosit de orice maimuță cu patru clase, pusă în spatele unui ghișeu, să vadă și ei și, să-și amintească de ce au plecat! Și să nu uite! Și să nu renunțe! Și să vină la vot și pe 16 noiembrie! Și să nu-l asculte pe domnul PONTA care ȘTIE că erau organizați din ziua anterioară cu pancarte, în scopul de a bloca secțiile de votare!

   Ω

   Dacă nu vor putea schimba nimic, măcar să vedem în ce mod răspunde domnul Corlățean cu postul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu