Faceți căutări pe acest blog

joi, 20 noiembrie 2014

Concluzii 3

   Cine a câștigat?


   Și aceasta este o întrebare ușoară, cu răspuns greu!
   La prima vedere, a câștigat dreapta, prin candidatul ei, Klaus Iohannis, dar lucrurile nu stau chiar așa!
   În continuare, pâinea și cuțitul se află în mâna PSD-ului, care, dacă nu s-a sfiit să fure cu acte în regulă 400 de primari ai opoziției, pentru 2016 nu se va sfii să rupă gâtul oricui va încerca să se apropie de borcanul cu miere!
   Așadar, vedem în mare două variante:
- viitorul președinte Iohannis, stă cuminte la Cotroceni și execută baletul de președinte care ne reprezintă - situație în care
PSD-ul câștigă la toate capitolele, inclusiv imagine democratică
- viitorul președinte Iohannis nu stă cuminte, nu ascultă „vocea rațiunii” lui nea Nelu care „speră să fie bine” și biciuiește măcar moral instituțiile statului și în special justiția, folosindu-se de incredibilul capital de simpatie pe care l-a câștigat nesperat (dacă nu va proceda așa, îl va pierde în cel mult o lună de la investire)! Dacă noul președinte va alege să supravegheze funcționarea statului român și să ne ceară ajutorul acolo unde ele nu merg bine sau nu sunt lăsate să meargă bine, EL va fi câștigătorul: să nu uităm că fotoliul de la Cotroceni vine la pachet cu alte mijloace de informare ...

   Tot printre câștigători, se găsesc participanții la alianța ACL: tupeul, obrăznicia și încrederea absolută a persoanelor ce au pierdut de multă vreme legătura cu alegătorul și cu bunul simț, au ajutat noul PNL să se curețe de o mulțime de oportuniști - în frunte cu zâmbărețul soț cu repetiție - de care altfel nu ar fi scăpat! Noul PNL, are șansa s-o ia de la zero: dacă vrea!

   Au câștigat toți cei care au trecut de la vorbe la fapte și au lăsat pentru câteva clipe Facebook-ul și au votat! Ei au câștigat dacă au înțeles că vocea lor POATE CONTA! Ei pot face ca vocea lor chiar să conteze, nu ca a susnumitului Tăriceanu, care și-a închipuit că cinci sau șase procente din populația cu drept de vot a României l-ar urma pe domnia sa, numai și numai pentru că rânjește mai ceva ca Petre Roman în tinerețea-i revoluționară!

   Dacă Justiția va primi cale și mână liberă, dacă descentralizarea va deveni realitate, dacă se va renunța la numirile politice mai jos de - să zicem - secretar de stat, dacă un Marean îl va bubui pe Victoraș, atunci noi toți am câștigat!

   Ω

   Dacă NU ... NU!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu