Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 iunie 2014

A face , sau a nu face ca UE !

    Când ca ei , când ca noi !
   Când și de ce ?


   Prințul Charles , are șansa nesperată de alți muritori , de a cunoaște România semănătoristă , România din cărți , România utopică , cu țărani plini de un „bun simț înnăscut”, România curată , România primitoare , în sfârșit , România controlată de serviciile secrete , de pază și de protocol .
   Dar , ceilalți „turiști” ce din greșeală vizitează România , ce găsesc oare ?
   Păi , găsesc asta
adică asta
și asta
și asta
și asta
și asta
și în special asta
alături de asta
ȘI DE ASTA !

   Într-adevăr , prințul nu vede așa ceva în ungurime , dar cei care vin să bea o bere văd și sunt deranjați !

   Dacă mâine UE ar acorda niște ajutoare celor ce militează pentru dreptul păpădiilor sau al „lamium purpureum”, s-ar găsi deîndată puzderie de ONG-uri să lupte pentru ele ! Dar când orașele sunt împânzite de posesoarea mai sus pomenitei plante , stând cu gheara întinsă să'nhațe orice-i pică , atunci când totul este mânjit de căutătorii de aur din gunoaie , când puținul pe care-l avem este distrus sub nasul autorităților , nu mai vede nimeni nimic !
   Nu ia nimeni atitudine !
   Legiuitorul doarme bine merci , pentru că la geamul lui nu ajunge zgomotul pet-urilor strivite și nici miasmele gunoaielor răscolite , poliția doarme și ea , pentru că este mai comod așa decât să rezolvi niște cazuri sociale , numai niște voluntari reușesc să procure sponsorizări din care să hrănească oamenii străzii când și când și să dea dependenților de droguri seringi „curate”!

   Și atunci când un străin sătul de agresiunea permanentă a mâinilor întinse , de „parfumul gunoaielor , de mârâitul câinilor , ni le spune verde-n față , noi ce facem ?
   Cum ce facem ?
   Noi ne supărăm !
   Noi ne supărăm ca proasta pe sat , nu ne supărăm că în loc să dăm hotelurile unor specialiști le-am făcut cadou apropiaților , nu ne supărăm că stațiuni întregi (vezi Băile Herculane) au fost cedate pe nimic unor lacomi nepricepuți și hoți , nu ne supărăm că străzile sunt pline de câini fără stăpân , de aurolaci , de gropi , de „homeless” cărând munți de gunoaie , nu ne supărăm că adevărate atracții turistice (unele cu statut de unicat european - Vulcanii Noroioși) sunt lăsate la discreția unor infantile și imbecile autorități locale care nici la nas nu se șterg fără ordin de la centru !
   Noi ne supărăm !
   Ne supărăm că ni se spune adevărul !

   Într-o țară cu un real potențial turistic , ce ar trebui să fie atracție turistică este ascuns , iar ce ar trebui să nu se vadă , este lăsat să iasă la vedere , este chiar împins în față !
   Cum ar fi pe strada Academiei colț cu Câmpineanu , la doi pași de ministerul de interne
sau pe strada Batiște , vis a vis de Intercontinental
ori pe aceeași stradă Batiște , în fața fostei ambasade SUA !
   Poate pentru că România are poliții paralele ?
   Cu drepturi și privilegii dincolo de constituție ?
 
   Poate și din cauza asta !
   Însă , până ce România nu va rezolva problema cerșetorilor , a vagabonzilor , a câinilor , a curățeniei , vecinii bulgari vor avea mult mai mulți clienți din turism : inclusiv români !
 
   Ω
 
   Marea majoritate a concetățenilor noștri ce pleacă să facă turism în occident , se poartă ireproșabil , iar când se întorc laudă ordinea și disciplina și curățenia din Franța , Germania , Elveția , etc , etc : la ei acasă în schimb , uită că pământul singur nu face curat , că asfaltul singur nu adună gunoaie , că aerul singur nu se filtrează de noxe și nici de zgomot și că în țările mai sus enumerate
CHIAR EI AU CONTRIBUIT LA ORDINEA , CURĂȚENIA ȘI DISCIPLINA IREPROȘABILĂ !
   În străinătate , avem grijă să nu fim tratați de neamuri proaste !
   În țară , este un motiv de mândrie să fii cât mai dobitoc și mai nesimțit cu putință !
   De ce ?
   Pentru că autoritățile nu impun buna creștere cu amenzi !
   Atunci să vezi curățenie !
 
 



 


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu