Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 iunie 2014

Dragoste ucigașă

    Ce ne ascund decorurile sau apără-mă
   Doamne de prietenul cel mai bun ...


   Omul , a fost dăruit la facere și cu dragoste : și nu numai pentru perechea lui ci , în sens mai larg ! Așadar , omul iubește tot felul de lucruri , inclusiv animalele ! Unora le plac șerpii , altora crocodilii , unora porumbeii sau pisicile (nu împreună) , dar cei mai mulți adoră câinii !
   Poate și din cauza faptului că suntem de mici învățați că petrupedul acesta ar fi cel mai bun prieten al omului (lucru de multe ori fals) .
   Dar , să revenim !
   Oamenii sunt iubitori de diverse chestii , printre ele fiind și banii sau orice formă de expunere , transformare și evaluare a valorii muncii : și cum unii oameni sunt pragmatici , au făcut din iubire o afacere ! Iată cum au apărut prostituția , bordelurile , peștii , etc , etc . Toate astea-s știute , la fel cum știut este că respectiva ocupație , astăzi în România , este ilegală , așa că , dacă nu vrei probleme cu poliția , recurgi la un altfel de iubire ca bază a afacerii tale , adică la iubirea de câini !
   Și astfel , se nasc o puzderie de ONG-uri ce protejează și apără și salvează câinii „bagabonți” de pe străzi !
   Unele organizații își fac datoria , dar nu toate ...
   Mulți falși iubitori de câini , și-au descoperit peste noapte vocația de salvatori ai canidelor și profită de ea din plin , aflându-se la concurență cu primăriile de localități !
   Câinii fără stăpân au devenit o afacere de succes : toți se zbat să-i salveze , toți se zbat să-i apere , toți le plâng de milă , dar situația nu se îmbunătățește ! Nici a lor și nici a noastră !
   Mecanismul este - în mare - următorul : o fundație , indiferent de nume (dar botezată de obicei înduioșător Cuțu Cuțu , Ham Ham) organizează un padoc (adică un adăpost) pentru un număr de câini ! În respectivul padoc , animalele ar trebui hrănite , îngrijite , vindecate dacă este cazul , sortate funcție de vârstă , rasă , stare de sănătate , deparazitate și pregătite pentru a fi date în grija unor iubitori de câini care vor să-i ia acasă și să-i crească . Ei bine , aceste ONG-uri , care , profitând de permisivitatea crescută a mijloacelor media românești au introdus și un termen aiuritor legat de câini
- A ADOPTA ÎNSEAMNĂ A ÎNFIA UN COPIL , NU UN CÂINE -
trăiesc din donații și sponsorizări făcute de diverși iubitori de animale , ba mai recent , au descoperit că pot primi absolut legal 2% din impozite , ce le pot fi direcționate într-un mod extrem de simplu , adică prin întocmirea unui banal formular !
   Nimic nu ar fi rău în povestea asta , dacă lucrurile s-ar petrece așa cum trebuie !
   Dar nu se petrec !
   Interesul acestor așa ziși iubitori de animale , este ca străzile să fie în continuare pline de câini , astfel încât ei să nu-și piardă obiectul muncii , motiv pentru care , alături de cele câteva babe (de la 18 la 81 de ani) nebune care iau câte un câine din adăpost pentru a-l elibera pe stradă , se găsesc și dumnealor  cu sute de câini !
   Și se găsesc proști și mai ales proaste , care să direcționeze cele două procente din impozite NU către un orfelinat , nu către un azil de bătrâni , nu către un spital sau o grădiniță , ci către un ONG care trăiește bine merci de pe urma fraierilor pe care i-a găsit și care fraieri NICIODATĂ nu vor afla cum au fost cheltuiți banii lor ! 
   Escrocherie cum scrie la carte , posibilă în cazul unei legislații defectuoase aplicate de autorități dezinteresate !

   Primăriile în schimb , joacă la alt nivel !
   Primăriile consideră activitatea ONG-urilor drept puerilă , așa că lucrează en gros : primăriile aplică legea !
   Câinii adunați de pe stradă sunt duși în adăposturi , sunt deparazitați , sunt hrăniți , sunt îngrijiți și ... sunt eutanasiați după două săptămâni dacă nu-i cere nimeni !
   Adică de ce toată munca și cheltuiala cu un animal pe care urmează să-l eutanasiez ?
   Nici un animal nu este eliberat unui doritor fără a fi sterilizat și „microcipat” (am mai vorbit despre imbecilitatea acestui termen inexistent în limba română și care înlocuiește mult mai adecvatul marcat sau înseriat sau identificat) : și cine execută acțiunile acestea ? Simplu , cabinetele veterinare care au participat la o licitație de servicii ținută de primărie și pe care au și câștigat-o !
   Și dă-i și sterilizează și dă-i și eutanasiază la prețul de 100 de lei bucata !
   Totul pe banii mei și ai dumneavoastră , pe banii noștri , ai noștri cei care nu am fost niciodată întrebați de plângăciosul primar cum vedem rezolvarea problemei !
   Totul este bine pus la punct pentru a curge banii , nu pentru binele animalelor și nici al locuitorilor care încă nu au observat o reducere semnificativă a ... prietenilor omului !
   Totul aduce bani în buzunarele potrivite , totul este făcut numai cu scopul câștigului pe spatele cetățeanului !

   Ω

   Vi se par mai bune primăriile ?
   Mai bune decât ONG-urile ?
   Sau invers ?

   Nici gând , ceea ce am povestit aici succint , are în spatele decorurilor după care se ascund falșii iubitori de animale (publici sau privați) numai și numai interese financiare , interese din care se trăiește bine din păcălirea credulilor și naivilor ce umplu internetul cu mesaje disperate de „adopție”, convinși că fac un bine dar habar neavând de ridicolul în care se plasează !
   Lucrurile vor merge în acest fel și mai departe , va mai muri un copil , va mai muri un om (fie el și japonez) , se vor mai umple conturi și , la nevoie , va mai plânge în direct la TV vreun primar !
   Până atunci , h-am păpat ! 



  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu