Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 25 iunie 2014

Mexic - Italia 1 la 0

   Într-un meci pentru canibali 


   Aseară , cu largul conurs al echipei italiene , care pur și simplu nu știe să atace , Uruguayul a câștigat și s-a calificat mai departe , trimițându-și contracandidații acasă !
   Am spus „cu largul conurs al echipei italiene”, pentru că echipa asta formată din specialiști în 0-0 nu ne putea bate decât pe noi care am fi fost suficient de galanți să ne dăm un autogol din mândria de a fi latini ! Uruguayenii însă , și-au văzut de treabă , au profitat de arbitrajul absolut ciudat al unui mexican imbecil preocupat de renumele lui de dur și nu de ce se întâmplă pe teren și au câștigat !
   Faze de poartă puține , o eliminare venită ca sancțiune EXAGERATĂ urmare a unui fault comis din inerție (moment , masă , impuls , viteză , accelerație sunt noțiuni care în Mexic probabil nu au timp să fie predate în școlile care-i învață că ei sunt cei mai tari , mai deștepți și mai șmecheri din lume , așa că nici arbitrul nu le cunoaște și nu le înțelege) , o altă posibilă și necesară eliminare trecută cu vederea în cazul unei mușcături aplicate de Suarez unui italian , pase în lateral , pase în lateral , pase în lateral ...
   Adică , la total general , un meci anost prin comparație cu cele de până acum , un meci de divizia B , un meci stricat în bună măsură de un arbitru cu probleme de înțelegere și aplicare a regulamentului , un meci pe care credem că oricum sud-americanii l-ar fi câștigat , ei părând echipa mai vie , mai activă !
   Italia , ca și Spania , ca și Anglia demonstrează că rezultatele echipelor de club , obținute cu armate de mercenari , nu au legătură cu sportul și atât mai puțin cu sportul autohton !
   Olanda în schimb , obișnuită să crească și să vândă jucători , merge mai departe !

   SPECTACOLUL CONTINUĂ !

   Ω

   Fluiericii de la Brazilia-Camerun și Uruguay-Italia vor mai arbitra vreun meci în actualul campionat mondial ?
   Trebuie îmbunătățit regulamentul ?
   Trebuie introdusă proba video ?
   Trebuie hotărât ca arbitrul de rezervă să țină timpul și să tragă țignalul după cronometru ?
   Probabil că multe schimbări sunt necesare până la uniformizarea manierei de arbitraj !

   Ne întrebăm însă ... de ce la Italia Uruguay nu a fost delegat un japonez ? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu