Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 iunie 2014

Norocosul 13 !

   Mueller !
   Gerd Mueller ?
   Nu , Thomas Mueller !
 
 
 
   Acest Thomas Mueller , purtătorul numelui unui faimos centru atacant de altă dată și din alte meciuri , a reușit să pună solidul lui umăr nemțesc la zdrobirea Portugaliei lui Ronaldo ! Și nu a făcut-o odată , ci de trei ori !
   Portugalia , animată de la bun început de nevoia de a demonstra că este plină de draci , s-a lăsat păcălită și nu doar că a încasat un gol ușor în urma unui penalty a cărui vină o poartă în totalitate , dar a încasat și un roșu prin Pepe , care acum ar trebui întrebat dacă a făcut bine manifestându-se huliganic !
   Așadar , Germania își vede tacticoasă de treaba ei , Germania nu ține cont de multiculturalitatea grupului numit echipă și , fie ei turci sau albanezi ori hotentoți , atâta timp cât sunt dispuși să reprezinte
ȚARA ,
muncesc nemțește , pe rupte !
   Bravo lor , tuturor !
 
   Pentru că tot vorbim despre cifre , să reamintim comentatorilor TVR deplasați în Brazilia pe banii publici ai unei instituții falimentare că 2-0 nu este de două ori mai mare decât 1-0 (nici matematic , nici logic , iar dacă nu cred , să pună mâna să verifice cum este cu împărțirea la 0) și că
FOLOSIREA ALĂTURATĂ A DOUĂ CUVINTE CU ACELAȘI ÎNȚELES SE CHEAMĂ
PLEONASM !
   Exemplu : „echipa X are posesia” .
   Explicație : posesie , posesiune = actul de a poseda și lucrul posedat ; sinonime pentru posesie = a avea , a dispune , a stăpâni , a dispune !
   Așadar , scumpii noștri fii de academicieni , a avea posesia = a poseda posedarea sau a avea avea sau orice altă asemenea combinație este un PLEONASM și pentru asta nu iei bacu' ! Parol ! 
   Nu ar fi rău dacă în loc de prime absurde și deplasări inutile , instituția publică zisă tvr ar plăti niște cursuri de limbă română și de bună creștere angajaților săi !
   Dacă însă , comentatorul meciului Germania - Portugalia este prieten cu Ronaldo și își permite să-i spună Cristiano , ne cerem scuze ! Dar nu credem că ăsta este motivul , ci lipsa de educație !
 
   Ω
 
   Meciul m-a lăsat cu un gust amar , m-a indispus chiar în bună măsură :
Cristiano (Ronaldo) și-a stricat tunsoarea , așa că mă aștept ca pentru următorul meci să fie indisponibil !
   Nu ca fraierul ăla de Thomas Mueller , acel număr 13 , care după ce și-a făcut datoria dând trei goluri , a trebuit schimbat pentru că-și dădea sufletul !
   Și 11 la 11 dacă se juca și nu cred că Portugalia de aseară făcea față Germaniei : poate altă dată , poate în alt meci !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu