Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 iunie 2014

Foame de fotbal sau fotbal de foame ?

   Posibile explicații


   Cu vreo două sute de ani în urmă , mareșalii lui Napoleon , recompensați cu titluri și averi pentru serviciile aduse Franței și împăratului , și-au dat seama că toate acestea sunt inutile dacă nu se pot bucura de ele ! Mai simplu spus , degeaba aveau de toate , dacă timpul nu le permitea să le folosească ! Și atunci , bine merci , au refuzat să mai lupte pentru cel ce i-a făcut mari , ba chiar unii dintre ei chiar l-au trădat , uitând că oamenii iubesc trădarea și pe trădători ... Împăratul a căzut , Franța a căzut , congresul de la Viena a hotărât , iar istoria a stagnat până pe la '48 !
   Care este legătura cu fotbalul ?
   Legătura este aceea că echipe mici , fără nume , sau echipe foste mari - astăzi mici (deci numai cu nume) , au reușit niște surprize de proporții ! Amintim aici , numai lecția de devotament administrată de săracii din Coastabogată specialiștilor din Italia , Italia aceea ce trăiește prin și pentru calcio , Italia care a inventat termenul de tifosi !

   Să ne întrebăm așadar , împreună , de ce ...
   Chiar așa , de ce ?
   De ce Olanda , după ce a desființat campioana mondială en titre , s-a chinuit cu Australia ?
   De ce Germania a tremurat ?
   De ce Argentina a câștigat datorită UNICEI SCLIPIRI  a lui Messi ?
   De ce ?
   Nu cumva MARII fotbalului sunt în situația mareșalilor împăratului ?
   Nu cumva au deja prea mult ?
   Nu cumva s-au săturat ?
   Nu cumva Spania este sătulă și , pur și simplu , vrea acasă ?
   Nu cumva pentru Messi echipa națională este o corvoadă la care ar renunța bucuros pentru Barcelona ?
   Nu cumva interesele financiare sunt atât de mari la cluburi , încât naționala nu mai merită efortul ?
   Nu cumva pentru cei sătui , echipa țării lor a ajuns să fie o obligație plictisitoare , iar pentru cei flămânzi doar o posibilă rampă de lansare ?

   Trăiesc cu impresia că s-a născut un nou curent în fotbalul mondial (în sport în general) , un curent , o realiatate de fapt , permisă de regulamentele destul de laxe : mercenariatul extrem ! Numai așa se explică de ce Elveția s-a prezentat cu trei sferturi din echipă recent naturalizați , Belgia cam tot pe acolo , iar Germania ... ce să mai spunem , neamțul Mesut Özil face casă bună cu neamțul Boateng împotriva ghanezului Boateng , fratele neamțului Boateng ... Ați înțeles ?
   Halal naționale !
   Halal patriotism !

   Așadar , cine are destui bani , îl naturalizează pe Messi alături de Ronaldo alături de Özil și de Karim Benzema și-i dă pe mâna ... lui Pițurcă !
  
   Ω

   În scurtă vreme , dacă se continuă în acest mod , noțiunea de națiune urmează să dispară , iar naționalele vor fi formate tot pe bază de jucători cumpărați : și atunci , Brazilia nu va mai avea nici o șansă la titlul mondial , urmând să căștige China totul !
   Chiar merită să se ajungă la asemenea absurdități folosindu-ne de foamea unor jucători ?
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu