Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 7 iunie 2014

Să te faci frate cu dracu' când ajungi diminutiv ?

   Sursa literei L


   Cu mai mulți ani în urmă , un partid pe val și pe numele lui PD , rupea o bucată dintr-un partiduț veșnic frământat și neliniștit , adică PNL , lipindu-și la coadă , adică așa cum stă bine , o literă L ! Astfel , PD a devenit PD-L . Din cauza bancurilor , a neglijenței sau a lenei , cu timpul , așa zisul PDminusL s-a transformat în PDL pe negândite și , pentru că ăsta-i mersul firesc al lucrurilor atunci când ideologia după care te conduci se rezumă la „să ne vedem la putere , că mai departe ne descurcăm noi”, partidoiul de altă dată , s-a transformat în PDLminusPMP , rămânând și el un partiduț fără valoare !
   Între timp , multe s-au întâmplat : au fost pierdute alegerile parlamentare , au fost pierdute alegerile locale , au fost pierdute alegerile interne , a fost pierdută jucăria numită pedeluț în favoarea unuia bleguț ! Pardon , Blaga !
   Așadar , jucărica desumflată a pierdut tot !
   Dar tot !
   Rezultat ?
   S-a întors cuminte spre cei care acum par niște giganți și care mai ieri erau priviți de sus : către PNL ! Cu care se pregătește o ... fuziune (adicătelea o înghițire) și o dispariție absolut neonorantă a partidului de guvernământ timp de opt ani !
   Penibil sfârșit !
   Penibil și firesc , pentru un grup de interese crescut pe și în jurul președintelui ! Un grup de interese din care au rămas numai inițialele acronimului și sigla de un portocaliu ucrainean : președintele are acum altă jucarie , mai blondă și mai rodică , de flori proaspete mai mirositoare și cu mai mulți pantofi decât are Blaga fire de păr ! Președintele își pregătește jucăria post prezidențială , își pregătește locul călduț care să-l scape de plictiseala poveștilor spuse nepoților : și toată lumea fi-va mulțumită de noul dolce far niente ...
   Dormi liniștit , băsescu veghează !

   Ω

   Cât timp legea română va mai permite existența unor grupuscule cu pretenții de partide politice ?
   Cât timp legea română va mai permite scurgerea banilor publici către niște nesimțiți cu obrazul suficient de gros ca să primească scuipații națiunii la fiecare alegeri ?
   Cât timp legea română va permite așa ceva , se vor găsi și persoane dispuse să căpușeze statul fără nici o rușine !
   Asta nu mai este democrație , ci o organizare mafiotă a mulgerii resurselor statului !

CHIAR NU EXISTĂ TRATAMENT ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu