Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 iunie 2014

Între talent și brutalitate

   Unde nu-i talent , vai de picioare !
   Ale altora !


   Am avut ocazia de a vedea jucând o echipă (Brazilia) ce mi-a amintit de marile trupe ale acestei țări : elegantă , sclipitoare , rapidă ... Ce să vă mai spun , o echipă care
 NU JOACĂ
CI
SE JOACĂ !
   O plăcere , un spectacol adevărat , cu pase neașteptate , cu driblinguri neașteptate , cu goluri neașteptate , adică un suspans perpetuu , cam ca într-un număr de magie al unui artist adevărat !
   Din păcate , adversarii (Camerun) , deși fără vreo șansă de calificare din grupe , a hotărât să lase o amintire a prezenței lor în turneul final și ... și s-au pus pe arătat ceea ce știu și pot : cu largul concurs al unui suedez cunoscător al unui regulament propriu , suedez care a hotărât că este cazul să-i atenționeze pe africani abia după 80 de minute de hârjoneală cu picioarele adversarilor , camerunezii au îmbrâncit , au lovit , au cotonogit , arătându-ne că și în fotbal (nu doar în viață) sunt artiști și meseriași !
   De fapt , s-au comportat ca niște calfe , nu ca niște meseriași ! 
   Păcat că atât au vrut și au putut , bine că nu au produs vreun eveniment ireparabil cu fizicul adversarilor !

   Olanda pe de altă parte , lăsând din nou senzația că a sărbătorit cam mult calificarea , a învins Chile fără să se obosească prea tare : oricum , fiind amândouă scăpate din grupe , nu aveau motive să se omoare !

   Mexicul , ultima calificată după ziua de ieri , nu va avea o soartă ușoară dar , așa cum am văzut până acum , totul este posibil !

   Meciuri frumoase , spectacol aproape întotdeauna garantat , adică un mondial pe cinste , cum de mult n-am mai avut !
SĂ NE BUCURĂM DE EL !

   Ω

   Și cum este posibil ca din când în când să ne plictisim , tvr a trimis o trupă de comentatori de te ia durerea de cap : nu doar că par a se fi deplasat până la Găiești unde se vorbește o altfel de portugheză decât în Brazilia , dar pentru că șefii lor nu au fost siguri că o pot egala singuri pe blonda de la gimnastică sau patinaj , le-au lipit și câte un comentator de radio !
   Doamne , câte prostii pot scoate oamenii ăștia ?
   De unde le scot ?
   Și le pregătesc ?
   Totul , dar absolut totul este ridicol , prost gândit și prost executat : începând de la pronunția care nu are nimic comun cu originalul (numai EI , trimișii tvr nu au observat asemănarea de sonoritate dintre română și portugheză - Sao Paolo de exemplu seamănă izbitor cu Sân Paul) de parcă nici nu au ajuns acolo pe bani grei , trecând prin inepțiile lingvistice pe care ni le ... susură în urechi și sfârșind cu total neinteresantele informații despre echipa ... Iranului ! Eram într-adevăr curios cum se pronunță numele unui jucător despre care voi mai auzi doar dacă o să primesc o invitație de a asista la un meci al echipei Persepolis Teheran și dacă acest jucător nu a fost între timp executat prin decapitare la ordinul ayatolahului , căruia nu i-a plăcut o pasă ...
   Gluma asta , vrea să spună că indivizii „deplasați”, blocați în bârfele autohtone , nu pot face diferența între informațiile importante și umplutură !
   Observați asemănarea dintre lucrurile făcute pe bani publici ?
   Fie că vorbim despre drumuri sau poduri , fie că vorbim despre semaforizare , fie că vorbim despre spitale sau comentatori radio tv , tot ce este pe bani publici
ESTE PROST !
   Îmi este dor de Ilie Dobre !
   Să nu mai zic de Domozină sau Minoiu ...

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu