Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 iunie 2014

Spiritul nu moare !

   Educația își spune cuvântul


   Anglia , inventatoarea jocului de fotbal , este la un pas de a lua avionul spre Europa ! Ieri , într-o ciocnire între foste campioane mondiale , Uruguay-ul a avut sânge mai fierbinte și într-un final incendiar , a reușit să-i lase fără puncte , trimițându-i (credem noi) la mâna Italiei ...
   Paradoxal , Anglia nu a jucat rău : o echipă în care Gerard și Rooney sunt boșorogi , va avea multe de spus în viitorul apropiat , mai ales că titularii de 20 sau 21 de ani s-au arătat dăruiți și adevărați profesioniști ! Echipa asta de puști , dacă-și găsește un atacant pur sânge , va fi greu de oprit !
   Însă se  pare că inventatorii jocului au ales să schimbe generațiile tocmai acum , neinteresați de un mare rezultat de moment , ci mai mult de viitor .

   Pe de altă parte , sud americanii au jucat frumos , cu elan , cu dăruire și au reușit să câștige grație a două goluri splendide ale aceluiași (ce nume mare în fotbal) Suarez : este greu de spus dacă au meritat victoria !
   Sau dacă o meritau ceilalți !
   Greu , chiar imposibil de răspuns acestei probleme ! Însă , îmbucurător este faptul că ambele echipe au avut de la început până la sfârșit spiritul de luptător , de învingător cu orice preț !
   Numai pentru atâta lucru și tot ar merita felicitări !
   Așa sunt ei educați , să lupte și să învingă , nu să-și plângă de milă cu oaia'n brațe !

   Ω

   Nici un moment , nici una dintre echipe nu a părut deja învinsă !
   Nu am avut sentimentul mioritic al fatalității înfrângerii , ci , din contră , pe acela al efortului de a atinge chiar și imposibilul !
  

   De ce ?
   Poate pentru că nu-l au pe MUTU ? 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu