Faceți căutări pe acest blog

luni, 16 iunie 2014

Vuvuzelele arbitrilor

   Surprize , surprize !


   Brazilia , scoate din câte o necunoscută favela ceva cu care să ne uimească ! Nu , nu despre violență și mizerie vrem să vorbim (cei care au fost acolo , înțeleg bine ce vreau să spun) , nici despre „Ordine și pogres” ce atât de fals stă arborat pe drapelul național , ci despre religia numită fotbal : aceasta se dovedește a fi în Brazilia una cu sacrificii și cu mistere ! Adică , Spania și Uruguay au fost sacrificate pe altarul lui „nu se poate” umplând buzunarele bookmaker-ilor , lăsându-ne cu întrebarea (îndreptățită) : cum va reacționa fiara rănită ?
   Celor ce cântă prohodul Spaniei , le atragem atenția că jucători obișnuiți cu 80 de meciuri pe sezon sau mai multe , pot avea momente de oboseală și câteodată , destul de rar , pot avea asemenea momente în grup ; dar că aceiași jucători pot și știu să se recupereze foarte repede ! Și bine !
   Așadar , dacă Olanda a prins o zi de excepție , zi pe care fotbalul ne-a învățat că ajungi s-o regreți dacă nu ești cu capul pe umeri , Spania a prins una proastă : se mai întâmplă , turneul este lung , nimic nu este încă jucat !
   Uruguay-ul ne-a plăcut , dar nu merita nici măcar un punct , măcar pentru superioritatea afișată în fața rudelor sărace din bogata coastă : nici la ei nu este totul terminat !
   Anglia și Italia , ne-au „delectat” cu fotbalul european pur , pragmatic și , de cele mai multe ori , fără sare și fără piper !
   Văzând cât de ofilită este Grecia , m-am felicitat că nu am ajuns în locul lor , că noi sigur ne făceam de râs !
   Arbitrajul este subțire , subțire rău , funcționarii ce conduc FIFA închipuidu-și că meseria asta se învață citind formule și definiții și trimițându-ne până acum niște diletanți mai ceva decât în campionatul românesc : bine că le-au dat spray-uri în loc de vuvuzele , să deseneze pe gazon , nu cu creta pe asfalt , că altfel nu se evidențiau decât prin gafe !

   Comentatorii tvr , țin aproape de colega lor mai blondă și ne bombrdează cu pronunții hilare , făcând efortul de a se deplasa până acolo și de a surzi brusc , continuând să ne asasineze cu terminațiile „ ao ” când ele de fapt sunt foarte asemănătoarele românescului „ an ” , dar nu-i nimic , dacă Sao Paolo a intrat în limbaj ca Paris în loc de Pari și Londra în loc de Landon sau Moscova în loc de Maskva , atunci de ce nu am continua să pocim și alte limbi , că româna au terminat-o !

   Evidențiați ?
   Olandezii , olandezii ca grup și ca individualități , olandezii cu totul , atât ca jucători cât și ca oameni , oameni cu comportament normal și culmea , fără vedetisme de două parale !

   Ω

   Să nu uităm : acele spray-uri minune , acele vuvuzele tăcute , pentru care regulamentul ar trebui modificat în sensul de a suporta și alte linii pe gazon decât cele prevăzute de 150 de ani în cărticică , vor fi probabil cumpărate și pentru arbitrii români !
   Vor costa probabil în jur de € 1000 și vor trasa linii de culoare verde (ca iarba) :
cred că deja se semnează contracte ...
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu