Faceți căutări pe acest blog

luni, 9 iunie 2014

Apă chioară

   Apă de ploaie !  


   Ceea ce de mult au observat majoritatea gospodinelor (și acum nu folosesc acest termen în sens peiorativ ci admirativ) , au băgat de seamă și autoritățile : produsele congelate sunt cele mai multe o hoție și un pericol la adresa consumatorului !
   ANPC , acest organism născut mort , acest inutil mod de a cheltui banii publici , constată nereguli numai și numai la atenționarea venită din public ! Din păcate , atunci când o face , ori ascunde vinovații , ori se aruncă cu capul înainte , prostește , alegându-se cu cucuiele acțiunii pline de mânie proletară : altfel nu se explică imbecilele comunicate de genul „au fost confiscate x kg din produsul y (întotdeauna tipul de produs , niciodată marca anume) , au fost aplicate amenzi în valoare totală de z lei (nu cui și cât și pentru ce) ; acțiunea s-a desfășurat în ....”!
   Înțelegem de aici ... nimic : de ce ar trebui să ne ferim ?
   De cine ?
   ANPC-ul nu ne spune asemenea secrete de stat care ne pot afecta buzunarul și/sau sănătatea !
   Cealaltă variantă , aia cu mânia proletară , este folosită atunci când există un interes (al cui ?) și atunci se fac uitate toate reținerile și se sare la gâtul „vinovatului” : un bun exemplu , este cazul apei minerale vândute în magazinele foste Plus - acuzată că ar vinde apă de la robinet pe post de minerală , rețeaua respectivă a fost arătată cu degetul mâniei populare , dar ... dar oamenii s-au disculpat iar ANPC nu a mai deschis gura ! Ar merita un proces mic , prin care unii angajați „cu interese” să bage mâna în buzunar și să achite oarece daune morale : de ce statul are voie să greșească ?

   Destul cu introducerea !
   Așa cum știam deja , statul român prin organismele sale , nu ne apără ci doar ne jecmănește copios punându-ne să plătim pentru tot felul de autorități inutile ce maschează sinecuri pentru oamenii de partid , drept care , dacă nu ne apărăm singuri
fi-va vai și amar !
   Românul , în bunu-i obicei , înghite cam orice , așa că un grup de chef-i (bucătari) străini lucrând în România , au început acum ceva timp , o acțiune prin care arătau ce ni se vinde de fapt pe post de mâncare , ce porcării mâncăm , pe ce mizerii ni se iau banii ! Am impresia , că persoane din același grup au pus mâna și pe congelatele de pe piață !
   Dacă mie mi s-a părut ciudat ca la (mi se pare)  Cora să troneze un afiș care mă anunță că produsele congelate în vrac conțin 30% apă , lor , oameni de meserie li s-a părut direct hoție ! Și au reacționat în consecință , făcând măgăria publică : produse injectate cu apă ca să tragă mai greu la cântar , produse congelate greșit și de aceea deteriorate (improprii consumului uman) , produse recongelate (adică un atentat la sănătatea publică) , toate un amestec de hoție și rea voință , toate o mână adânc înfiptă în buzunarul nostru și o otravă inoculată în organismul nostru !
   Și cum reacționează ANPC-ul ?
   Simplu : „sunt pasibili de amendă de la 5.000 la 50.000 de lei”! Adică un rahat , un nimic față de răul produs , o formă de a-l încuraja pe hoț să mai fure și altădată , pe principiul că dacă nu-i prins e negustor cinstit !
   Ei , producătorii și comercianții incorecți , plătesc STATULUI o amendă pentru că m-au furat și m-au îmbolnăvit : dar pe mine , păgubitul și posibilul îmbolnăvit , cine și cum mă despăgubește ?
   Astea-s alte legi făcute cu dosul !

   Ω

   Și nu pot să uit exemplul perfect pentru legi făcute prost , după mintea vreunui legiuitor ... ales politic : președintele a grațiat o femeie din motive umanitare . Foarte bine a făcut , dar să vedem despre ce-i vorba : respectiva , a furat flori de pe domeniul public (probabil a intrat într-un rond cu flori și le-a jumulit) ceea ce este foarte rău , faptă pentru care a primit o condamnare de doi ani și șase luni ! A greșit , a plătit !
    Întrebare : cât au furat cei care au primit câte trei ani de pușcărie în dosarul transferurilor ?
   Vi se pare echitabil ?
   Sau legile sunt prost făcute ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu