Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 iunie 2014

Prea mic pentru un rol atât de mare !

   Unde este Brazilia de altă dată ?


   Așa cum am mai spus și altă dată , Scolari , ca un școlar , a ales calea minimei rezistențe în alcătuirea echipei și în hotărârea sistemului de joc ! Și anume : a pus mâna pe contractele jucătorilor Cariocas și le-a ordonat în ordinea descrescătoare a valorii lor , oprindu-se apoi asupra primilor „n” (unde n = numărul de jucători din lot). După această muncă istovitoare , a ales pe post de soare în jurul căruia să se învârtă totul , cel mai scump jucător , pe numele lui Neymar . Acesta a fost pare-se penultimul efort făcut de antrenor , pentru că ultimul a fost să le spună să se schimbe de joc și să intre pe teren !
   Să lăsăm gluma deoparte și să să analizăm cu slabele noastre puteri și cunoștințe ce am văzut aseară : Belgia - Algeria (2-1) a fost un meci anost , de luptă și de uzură , în care au câștigat „Dracii roșii” parcă la puncte - pentru un spor de combativitate ; Rusia - Coreea de Sud (1-1) a fost o altă partidă ce putea lipsi , clar fiind faptul că nici una dintre echipe nu aspiră mai sus decât o eventuală trecere de faza grupelor ; Brazilia - Mexic (0-0) însă , a fost un meci adevărat , un meci care a suplinit total lipsa spectacolului din celelalte două !
   Scorul de 0-0 nu lasă să se întrevadă deloc lupta de pe teren !
   Mexicanii , maeștri în a lua bătaie eroic și a pierde în fața celor mai tari (istoric nu fotbalistic) veneau cu șansa a ... zecea în fața echipei țării gazdă , echipă care-și punea numai problema scorului !
   Brazilienii , care se cred deja campioni mondiali , au uitat ajutorul primit în meciul cu Croația din partea arbitrului și au crezut că fac bine ce fac !
   Ei bine ,
NU AU FĂCUT BINE !
   S-a văzut din nou că sistemul „Neymar recuperează , Neymar pasează , Neymar driblează , Neymar centrează , Neymar dă cu capul” este falimentar ! Este falimentar pentru că este suficient ca Neymar să prindă o zi proastă sau ca adversarii să-l vâneze și să dea cu el de pământ de câteva ori și echipa Braziliei își pierde orice idee de joc , revenind la încântătorul fotbal de Copacabana , la care sunt artiști !
   Și atât !
   Asta , pentru că noi , de pe margine , fără pasiuni și infarcturi , reușim să vedem ceea ce pentru Scolari și milioane de suporteri nu pare a fi o problemă :
O COLECȚIE DE JUCĂTORI , ORICÂT DE VALOROASĂ ,
NU ESTE O ECHIPĂ !
NEYMAR , ORICE SUMĂ A ARUNCAT BARCELONA PE EL ,
VA FI UN MARE JUCĂTOR ,
DAR ÎNCĂ NU ESTE ,
PENTRU CĂ NU ARE MATURITATEA NECESARĂ !
O VA AVEA , DAR ÎNCĂ NU O ARE !
   Lipsa de maturitate a lui Neymar și de coeziune a echipei , s-a văzut în meciul cu Mexicul , un meci ce ne-a amintit de România-Scoția sau România-Irlanda de Nord (pe fostul 23) când o țară întreagă putea să jure că mingea refuză să intre în poartă !
   Dacă Brazilia nu se trezește , chiar fără portari în zile mari și atacanți nebuni să îndrăznească să-l deranjeze pe marele Iuliu Cezar , chiar cu arbitri înțelegători , va avea mari probleme cu echipele serioase (Argentina , Olanda , Italia și chiar - să nu
râdeți - Spania) !

   Ω

   Două meciuri nu seamănă între ele : sperăm din suflet că rezultatul din meciul cu Mexicul îi va trezi din reverie pe artiștii Braziliei !
   Pentru că la fotbal , vrem să vedem spectacol nu atletism !


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu