Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 iunie 2014

Sumo do Brasil ?

   Și a început ...


   Cum era de așteptat , campionatul mondial de fotbal , a început cu bune și cu rele , adică așa cum este și fotbalul și viața noastră în general !
   În meciul de deschidere , echipa țării gazdă , pornită din postura de mare favorită , s-a chinuit cu echipa Croației , echpă care mai întotdeauna a fost o nucă greu de spart : meciul a debutat cu un autogol brazilian , cu câteva ratări croate și cu evidența vârstei lui Scolari , care aplică niște reguli bătrânești echipei , adică „totul trece pe la Neymar”! Neymar-ul în discuție nu este rău , dar parcă nici atât de bun pe cât erau vedetele cariocas de altădată : până și în fotbal a ajuns să conteze mai mult imaginea și mătreața decât jocul - a dat două goluri , nimic de zis (unul norocos , altul cadou) , însă echipa a început să arate a „Brazilia” abia după ieșirea omului care și centrează și dă cu capul și pasează și înscrie și (cine știe ?) apără !

   De partea cealaltă , Croația , fără vedete incontestabile , a reușit de mai multe ori să înghețe tribunele , fiind în majoritatea timpului „o echipă” : păcat că de mai multe ori croații au ținut ședințe în loc să joace !

   La mijloc , ca de obicei , arbitrii ...
   Probabil că dacă unui arbitru german sau englez sau francez i-ar fi transmis un oficial neoficial că echipa gazdă , mă'nțelegi , trebuie puțin ajutată , că totuși , 11 miliarde nu-i de colea , etc , etc , ar fi râs de s-ar fi prăpădit !
   Și nu ar fi inventat un penalty de divizia C !
   Dar un japonez , obișnuit să ghicească dorințele împăratului , doar s-a înclinat și a executat rugămintea devenită ordin , demonstrând că înghionteala numită sumo îi este mai aproape și mai cunoscută decât englezescul football , cu toată liga japoneză dedicată globalizatului sport !
   Curiozitatea mă împinge să mă întreb dacă țara gazdă va mai primi cadouri sau nu , pentru că la trupa pe care o are , ar trebui să se jeneze de asemenea ... mici atenții !

   Ω

   Ca de fiecare dată , așteptăm o ciocnire între exuberanța sudamericană și preagmatismul european :
când oare va interveni în ecuație
talentul nativ african ?

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu