Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 iunie 2014

S-a mai terminat un tur

   Il Giro sau pregătirea pentru Le Tour


   S-a încheiat , s-a sfârșit , s-a rotunjit : început în Irlanda cea veșnic verde și continuat în minunata Italie , cu toate micile greșeli de transmisie sau de comentariu (a propos , la Monte Cassino nu a luptat bravul soldat Švejk al lui Jaroslav Hašek , ci tanchistul aproape nenumit al lui Sven Hassel - iar pentru cicliștii mai tineri , atențiune mare , mai există și alte cărți decât legendele Olimpului) !
   În final , toate astea fac sarea și piperul turului !
   Nu același lucru se poate spune și despre gafa organizatorilor din etapa (parcă) a-17-ea : aceștia , luând exemplu din fotbalul nostru , s-au gândit să dea totul peste cap printr-un minim efort , așa că au dat niște comunicate confuze , de o ambiguitate demnă de discursurile răposatului în ale politicii Mircea cel mic Geoană ! Ei au spus ceva , ceilalți toți au înțeles altceva (de fapt fiecare ce a vrut) , Quintana care nu înțelege decât spaniola a făcut pe prostul și a tulit-o ca din pușcă și ... și de fapt , nu este normal ca un tur de anvergura celui al Italiei să fie câștigat la masa verde și nici făcut cadou unui singur tip de rutier prin modul defectuos în care sunt organizate etapele ! Anul acesta , sprinterii au avut jucărica lor separată , iar cățărătorii și-au disputat titlul între ei !
   Ăsta nu a fost turul Italiei ci campionatul Italian al cățărătorilor : doar așa se explică de ce în ultimele zile au fost programate etapele de pe Stelvio

de pe Zoncolan
și un contratimp individual ÎN CĂȚĂRARE !
   Numai așa poate fi numit un Mare Tur în care etapele sunt concepute astfel încât în mod evident cățărătorii să fie avantajați !
   A fost căutat în mod intenționat spectacolul munților , deliciul oricărei curse cicliste , dar prin exagerare s-a obținut numai spectacolul cățărătorilor , în detrimentul celorlalți , ratându-se adevăratul ciclism , adică cel complex .
   Păcat de spectacol !

   Ω

   Așteptăm cu nerăbdare Le Tour : pe pariu că francezii nu vor repeta gafele italienilor ! Poate vor face altele mai mari , dar nu se vor inspira de la vecini !
Vive le Tour !

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu