Faceți căutări pe acest blog

luni, 22 iulie 2013

Cică - Arta de a fi zgîrcit !

   Să înveți să fii zgîrcit !?!

   Știm că sună ciudat !
   Știm că sună nebunește !
   Știm că nu ne place ideea de zgîrcenie !  
   Sau măcar nu ne place să o arătăm !

   Toate astea se petrec pentru că nu știm să fim zgîrciți : DA și zgîrcenia este o artă ! Ne-au dovedit asta organizatorii turului Franței , cei care ne-au delectat cu o ultimă etapă (din păcate neutralizată - prin tradiție) plină de peisaje rupte din ghiduri turistice și cu o festivitate de premiere de o ZGÎRCENIE ÎNCÎNTĂTOARE !
   Știam că francezii sînt zgîrciți , știam asta din proprie experiență și nu din vorbe : ceea ce nu știam , este că lucrurile făcute cu zgîrcenie pot fi chic !
   Și pot fi : aseară , am văzut cu ochii noștri că mai simplu este mai elegant , că elegant îmbrăcată dă mai bine decît dezbrăcată inclusiv de inhibiții , că zorzoanele costisitoare pot fi foarte bine înlocuite cu lumina ideilor sau cu ideile luminate !
   Arcul de Triumf de la Etoile a fost pînza perfectă pentru un tablou tipic franțuzesc : culoare , tușă îndrăzneață , mișcare reală ori doar sugerată , totul a fost realizat cu cea mai perfectă zgîrcenie ! Fără dansatoare , cîntărețe de o vară supuse chinului vreunui imn național și mai ales fără inutilele și niciodată ascultatele discursuri !
   Încîntător !
   Franțuzesc !
   Civilizat !
   Exemplar !  

   Ω

   Să fie totul atît de ușor și simplu cînd și dacă ai ca fundal Parisul ?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu