Faceți căutări pe acest blog

luni, 8 iulie 2013

Cică - La bac a picat Călinescu !

   Nu-i nimic , îl ia la toamnă !
    
   S-au afișat notele la examenul de bacalaureat !
   Din păcate , din fericire ?
   Nu știm , vă rugăm judecați singuri : după ce anul trecut , puși în fața unor subiecte modeste , candidații au dat cu mucii în fasole , anul acesta , autoritățile școlare , sigur cu asentimentul tacit al părinților , au coborît și mai mult nivelul subiectelor și , pentru că nu era suficient , celor de la licee tehnice li s-a pregătit un examen chiar mai ușor (este posibil ?) ! Concluzia ? Promovabilitate crescută cu peste 10% ! Așadar , cu subiecte mai simple și cu foarte mulți neînscriși !
   Iar Bolintineanu ce-mi făcea ?
   Bolintineanu se plîngea , și de la peste 90% în 2010 , a scăzut la 55% un an mai tîrziu ca acum , fără șpăgi și director etern , să ajungă sub 40% ! 
   Rezultatul acestor note ?
   Lacrimi amare care au stricat multe machiaje stridente dar perfecte , divaisuri costînd cît salariul mediu pe mai mult de un trimestru ascultînd cifre deloc în ton cu prețul lor (1 sau 2 sau 3) , părinți privind gîrboviți , îmbătrîniți și pierduți rezultatele minunate ale odraslelor care , nerăbdatoare , așteaptă să plece în vacanță (?!?) , astea sînt din păcate rezultatele unui sistem politizat , aservit și subfinanțat !
   Avînd cunoștință de toate acestea , nu ne-au mirat rezultatele examenului proaspăt încheiat ! 

   Ω

   Ba ne-am mirat : ne-am mirat (și v-o spunem sincer) de cît de bune sînt rezultatele !
   Fără glumă , facem pariu că în cazul unui examen corect 100% rata de promovabilitate nu depășește 25% !
   Dar dacă toată lumea este mulțumită cu acest sistem , dacă elevii sînt încîntați să ia note BUNE fără să știe ceva , dacă părinții sînt încîntați că odraslele lor iau note BUNE fără să știe ceva , dacă profesorii sînt încîntați să dea note BUNE elevilor care nu știu nimic , dacă , dacă , atunci care-i problema ?

   Chiar așa : care-i problema ?

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu