Faceți căutări pe acest blog

vineri, 12 iulie 2013

Cică - Spectacol ! În sfîrșit ...

   Astăzi a început cu adevărat !

   După mult prea multe etape tacticizate și calculate , planificate și digitalizate , adică ... plate , astăzi , într-un peisaj de-a dreptul anost pentru ce ne-a învățat pe noi Franța , astăzi deci , într-o etapă ce se aștepta să fie cel puțin la fel de anostă , astăzi spuneam , enfin , Tour-ul a început !
   A contribuit vîntul care a fragmentat plutonul cel mare al vilegiaturiștilor în grupuscule suficient de mici să nu te poți ascunde , a contribuit oboseala acumulată , a contribuit șansa sau neșansa unor pene de cauciuc , dar în primul rînd a contribuit neașteptatul și genialul atac al Saxo-Timkoff , atac pornit cu 30 de kilometri înainte de sosire : il Pistolero Contador a pus osul la muncă în rînd cu ceilalți și , chiar dacă nu a cîștigat etapa , a recuperat nu mai puțin de un minut și cinci secunde din diferența față de uimitul Chris Froome !
   În sfîrșit ,  turul ne dă spectacol !
   Așteptăm etapa de mîine , însă așteptăm cu și mai mare nerăbdare etapa „festivă” de duminică : este posibil ca Mont Ventoux , chiar de pe acum , să ne arate cine cîștigă anul acesta Turul Franței !
   Bravo tuturor , succes tuturor , vă mulțumim pentru spectacol și vă așteptăm !

   Ω
Pe duminică : de 14 iulie !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu