Faceți căutări pe acest blog

marți, 30 iulie 2013

Cică - Primul ministru crede în Moș Crăciun !

   GaFaRe - Inițialele și înțelesul lor

   Așteptăm cuminți de cîteva zile sfîrșitul poveștii GFR CFR : sau invers !
   Sîntem deja obișnuiți ca printre cei mai bogați români să se afle personaje dubioase care și-au făcut o profesiune de credință din lichidări , așa că nu ne surprinde deloc jocul de picioare ce însoțește simulacrul de afacere mai sus pomenit !
   Așa cum domnul George Adamascu poate lichida echipa campioană a României (la fotbal) DOAR pentru a avea o seară liniștită de poker împreună cu soția și familia de prieteni , la fel domnul Gruia Stoica (dacă nici ăsta nu-i nume conspirativ , nu mai știu care poate fi !) pentru a se distra , ar putea da la fier vechi cîteva vagoane și locomotive !
   Nu multe , doar niște zeci de mii , știut fiind că doritorii de fier vechi (nu români) preferă această materie primă minereului clasic importat de la dracu' cu cărți , de prin Australia sau Brazilia !
   Și apoi ?
   Și apoi patronul acesta ce este un bun om de afaceri , plătește statului ce-i datorează , dă „contribuția” promisă , își umple conturile proaspăt deschise pe nume fictive în insule exotice și ... și închide afacerea ce se dovedea de fapt , nu-i așa ,
NERENTABILĂ !
   Au mai procedat și alții așa : sirianul Omar Haissam cu IPRS Băneasa ,  iraqianul (refugiat ?!?) Younis Sami Sadek cu sodă amestecată cu apă minerală și asocieri cu ministrul apărării , etc , etc !
   S-a dovedit însă , în timp , că asocierea cu arabii nu este bine venită : de prea multe ori , aceștia au fost niște țepari ordinari care ori au fugit cu banii ori , mult mai periculos , aveau în spatele lor alte interese , mai importante și mai periculoase decît o îmbogățire rapidă !
   Așa că , s-a trecut la români , fiind ei mai ușor de controlat !
   Crede cineva că familia Adamescu ctitorește mănăstiri prin Maramureș , din bani cîștigați cinstit ? Eventual la poker ? Este cineva atît de naiv ? Nici măcar gorilele care-i protejează persoana pînă la mașină nu cred așa ceva !
   Crede cineva că Dinu Patriciu s-a procopsit din senin cu ditamai afacerea petrolieră , doar așa , că era el arhitect și băiat simpatic și ca să aibă ce vinde ? Cine-i naiv , mîna sus !
   Își închipuiește cineva că frații Youksek au stăpînit comerțul românesc de fructe și legume , de capul lor ? Și fără ... contribuții unde trebuie ?
   Sau bagă cineva mîna-n foc că Omar Haissam a păpat singur IPRS-ul și pădurile și ... și ?
   Sau că împătimitul jucător Younis a tras țepe peste țepe fără să-l întrebe cineva de sănătate , doar pentru că a fost un exemplu de corectitudine în „causticele-i” afaceri ?

   Pare-se că doar guvernele României , în frunte cu toți prim miniștrii ce ne-au guvernat după '89 au avut acest grad de naivitate !
   Tocmai de aceea sînt surprinși cînd opinia publică nu se arată surprinsă de surpriză : și încearcă să paseze responsabilitatea președintelui !
   Care președinte , este prea versat ca să se păcălească cu așa ofertă copilărească , drept care i-o pasează înapoi guvernului și premierului !
   Care , la rîndul lor , așteaptă un divorț răsunător , un accident , o inundație ceva , ca să uite votanții ăștia enervanți de afacerea de GaFaRe și să poată trece liniștiți mai departe : că Oltchim-ul , care încă mergea , 
L-AU REZOLVAT ! 
   Ω

   Ca de obicei (enervant obicei) încheiem cu o întrebare : crede Victoraș în Moș Crăciun ? Noi bănuim că da !
  P.S. Victoraș , îți spunem cinstit și fără nici o dorință de a te păcăli : NU EXISTĂ !



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu