Faceți căutări pe acest blog

vineri, 26 iulie 2013

Cică - Să ne închinăm oricărui chip cioplit ?

  Ceea ce doar se auzea , s-a întîmplat !


   ProTV , a cerut să nu mai fie distribuit gratis , ci , simțindu-se mare și tare în postura de lider de audiență , cere bani operatorilor de cablu care doresc să-l aibă în grilă ! În paralel cu acest lucru , trustul media din care face parte și televiziunea mai sus pomenită , s-a hotărît să scumpească publicitatea , s-a hotărît adică să
   Parcă am mai auzit undeva sintagma asta !
   Parol că ne sună cunoscut !
   Interesant este că , autoritățile statului român , alea plătite de noi , în loc să ne apere și să ridice licența de funcționare a unei uzine producătoare de prost gust , a unui post propagator de „șătrisme” , a unui laborator de monștri bamboi sau măruți , a principalului difuzor manelistic național , în loc deci de a le trînti ușa peste dește pentru răul făcut educației populației acestei țări , pentru programele de doi bani difuzate în premieră (ce vorbă mare) patru luni și reluate opt , pentru filmografia segălită pe care o oferă , ei bine NU fac nimic : este normal să facă cineva profit oricît de mare și în orice mod ?
   Este normal să facă cineva audiență cu imagini cel puțin impudice la ora opt dimineața ?
   Este normal să facă cineva audiență din știri de kkt ?
   Din crime ?
   Din violuri ?
   Din ȘĂTRISME ?
   NU , NU ESTE NORMAL !
   Chiar și un BORDEL are niște reguli interne care se supun regulilor de funcționare impuse de stat !
   De ce o televiziune comercială are dreptul să nu respecte decît ideea de profit ?
   Și nu-mi spuneți că așa este și „afară” !
   Și nu-mi spuneți că dacă nu-mi convine pot să mut postul !
   Nu mă interesează cum este afară , eu VREAU ca din banii MEI , autoritățile să impună oricărui jucător de pe piața media niște reguli stricte , VREAU ca televiziunilor , chiar particulare , să li se explice dimensiunea lor publică și latura lor educativă : un producător de mîncare nu are voie să scoată la vînzare produse alterate , un producător de (hai să zicem) bere nu are permisiunea să ne vîndă acid ; atunci de ce televiziunile au dreptul
SĂ NE OTRĂVEASCĂ ?
   De ce , dragă CNA ?
   De ce dintre angajații posturilor TV mai mult de nouă din zece nu sînt în stare nici să CITEASCĂ ?
   De ce nu sînt capabili să formuleze nici măcar propoziții coerente ? Despre fraze nu mai vorbim !
   Dragă CNA , te mai surprinde promovabilitatea la Bac atunci cînd elevii „s-au riscat” și au fost „ieducați” de televiziuni ? Și părinții lor la fel ?

   Obligați-i să înceteze să ne mai otrăvească , sancționați-i pentru răul făcut pînă acum , nu vă mai ploconiți lor („nu-ți face ție chip cioplit”) , impuneți-le profitul educațional național (care ar trebui să fie interesul noastru) în detrimentul libertății uriașelor lor profituri manelistico mahalagești !
   Amintiți-vă pe cine a promovat teo cînd era la proTV , priviți cu atenție ce face măriuță acum , apoi întrebați-vă cine cîștigă și dacă „se merită” să fie lăsați să-și facă mai departe de cap !

   Și nu numai protv ....

  Ω

  Se va întîmpla ceva ? Ceva în bine și spre binele public ? Cu siguranță NU !
  Vor fi lăsați , sub masca unei iluzorii libertăți , să-și umple buzunarele în continuare , nouă spunînduni-se că așa este bine !
  Nu , nu este bine așa : cel puțin nu pentru cei mulți !

  Ca de obicei , în final avem de pus o întrebare : un medicament , dacă este AMAR dar te vindecă , îl înghiți , sau nu ?

   Și să vă fie clar : nu CENZURĂ cerem !

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu