Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 24 iulie 2013

Cică - Atunci cînd pisica nu-i acasă ...

   Joacă șoarecii pe masă !
   Sau : să învățăm de la macedoneni !

   Așa spune un vechi proverb , demonstrîndu-ne din nou , deși nevoie nu mai era , că înțelepciunea populară rămîne imbatabilă ! Ne-am ferit să avem păreri prea curînd , am așteptat cuminți să se sfîrșească incidentul , am avut răbdarea de a nu ne arunca să acuzăm doar de dragul de a fi în ton cu lumea ! Așadar ...
   Stoica meme , o face din nou !
   Pardon , recidivează !
   Îl putem numi recidivist , deoarece nu este la prima abatere cu violență și limbaj stadionistic : asta nu surprinde decît pe un nou născut ! Ce înseamnă însă recidiva numitului meme , este ceva mult mai important de discutat ! Respectiva primată de la circ , în lipsa stăpînului adevărat , se crede „stăpîn” , însă nu este decît un surogat : încercînd să-l facă uitat pe adevăratul analfabet al Stelei , meme se ocupă serios de treaba asta !
   Am văzut , am înțeles !
   Nu mai este nimic de discutat pe tema asta , iar cine-și mai pierde timpul cu tîmpul , nu vede pădurea din cauza copacilor : nu specimenul trebuie cercetat , ci condițiile care permit apariția și dezvoltarea lui !


   Ciudat este că nimeni nu face ordine în rîndul polițiilor paralele ce însoțesc majoritatea afacerilor românești : în acest ritm , vom ajunge ca în Mexic , unde nici gogoșerie nu poți deschide dacă nu angajezi o „firmă de pază” !
   De ce este nevoie de semi-legalizarea acțiunilor unor golemi plini de mușchi și totalmente fără minte ?
   De ce devin vedete asemenea handicapați cu pumnul greu și vorba înceată , cînd locul lor este într-o instituție de stat ?
   De ce li se permite să se substituie autorităților statului ?
   Doar ca să aibă cîte un jalnic meme impresia că ar controla niște instrumente ?
   Da , pentru asta !
   (Să vă spun acum un secret : meme și gașca lui sînt evident în stadiul de dezvoltare al primatelor mari , însă și comportamentul echipei media pute nițel a provocare ...)

    Ω

   Palma cea mare însă , n-am luat-o de la personajul cu comportament golănesco mahalagistic , ci de la autoritățile macedonene : în mai puțin de 24 de ore , justiția din Macedonia a putut judeca și condamna speța în care sînt amestecați mai mulți cetățeni străini !
   Cum de s-a putut LA EI ?
   La noi de ce durează ani de zile ?
   Unde este greșeala ?
   Din ce cauză românii au speriat lumea cu hoțiile , violența și comportamentul lor , iar macedonenii și alții asemenea lor , nu ?
   Temă de gîndire , din nou temă de gîndire !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu