Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 iulie 2013

Nu te lupta cu Goliat dacă nu ești David

  Sau farsa numită demnitate națională

   Să începem cu o declarație (dacă mai era nevoie) lămuritoare : nu prea ne plac țiganii !
   Da , poate sîntem rasiști !
   Poate , dar nu credem !
   Însă la întrebarea "de ce nu ne plac țiganii" , răspunsul întîrzie , sosind într-un tîrziu o chestie bălmăjită , fără cap și fără coadă : că sînt murdari (fals , unii nu toți) , că sînt hoți (fals , unii nu toți) , că sînt periculoși (fals , unii nu toți) , că ... Și cam atît ! Interzicîndu-le noi recunoașterea talentului nativ pentru muzică , sport , dans , etc !
   Ei bine , noi avem dreptul să nu-i plăcem pe țigani , chiar fără un motiv rațional , alții însă , n-au dreptul să nu ne placă pe noi , considerîndu-ne murdari (fals , unii nu toți) , hoți (fals , unii nu toți) , periculoși (fals , unii nu toți) , etc !
   Cei ce nu ne plac pe noi sînt sigur rasiști !
   Noi în schimb , avem motive să nu-i plăcem pe ... alții !
   Cam așa ne-a educat pe noi statul român , așa ni se pare normal să gîndim !  
   Ei bine , problema noastră , a majoritarilor , este aceea că dacă țiganii nu au un stat țigănesc care să le apere interesele , noi plătim din greu pentru a avea un stat românesc ce ar trebui să facă acest lucru !
   Și nu îl face !

   Iar acum , să zgîndărim puțin buba ...

   Auzim că în Franța , o tabără de "nomazi" a fost desființată în localitatea X !
   Auzim că autoritățile statului cutare au urcat în avion un număr de țigani pe care i-au trimis în țările de baștină (de regulă în România) . 
   Auzim că unii și alții s-au săturat de cerșetori !
   Și de hoți de așa zis fier vechi !
   Și de căutători în gunoaie !
   Și de "Pirande'pudrate , cu buzele de mușcate" !
   Și considerăm că este normal ce se întîmplă !
   Și poate ... nu este !
   Așa cum am mai spus și altă dată , uităm că indiferent de rasă , etnie , culoare
SÎNTEM CETĂȚENI CU DREPTURI EGALE !
   Am ajuns să credem că unii sînt mai cetățeni decît alții ! 
   Cei pe care ne place să-i credem țigani , deci inferiori nouă , pot și (credem noi) chiar trebuie să suporte un asemenea tratament !
   Chiar așa să fie ?
   Ne dăm seama de absurditatea acestei monstruoase convingeri abia în momentul în care NOI , români (adică nețigani) sîntem tratați în acest mod : atunci cînd la o trecere de frontieră NOI sîntem mai atent controlați decît alți călători , atunci cînd vedem cum oamenii se feresc de NOI auzind că sîntem români , ba chiar și în clipa deloc plăcută în care un străin constată că de fapt nu mîncăm oameni , ba din contră , că putem fi civilizați , că știm limbi străine , etc , etc ! Mai nou , am descoperit că românii sînt supuși unei adevărate discriminări într-o țară unde n-ai fi crezut posibil un asemenea lucru : în Mexic ! Mulți turiști ROMÂNI au fost întorși de la frontieră , urcați în avion și trimiși pachet acasă , interzicînduli-se fără nici un motiv accesul într-o țară cu care România are acorduri bilaterale privind regimul vizelor : adică , noi nu cerem viză cetățenilor mexicani , ei nu cer cetățenilor români ! Am cercetat și am aflat motivul : se pare că prin Mexic , cîteva sute de țigani români au pătruns în SUA și în Canada , iar la cererea autorităților marelui nostru aliat și ocrotitor (care oricum am judeca lucrurile , tot nu ne vrea și nu ne place) autoritățile mexicane au început să refuze (repet , fără motiv și fără explicații) intrarea cetățenilor români pe propriul teritoriu ! Ani de zile am trăit cu impresia că ai noștri sînt căcăcioși , însă citind acum ce se poate petrece în Mexic încep să mă simt mai bine ! Dacă un stat "suveran și independent (?)" se poate preta la un asemenea comportament față de niște cetățeni lipsiți de apărare la probabila cerere a unor terți , atunci respectivul stat este doar un apendice al acestuia ; o slugă umilă ; un executant obedient !
   Însă , problema cea mare chiar aici se află ! 
   Și nu constă în faptul că cei mai mari apărători ai drepturilor omului se pretează la asemenea ..caturi , nu , am văzut cum își urmăresc propriii cetățeni , nici faptul că un stat poate încălca orice convenție internațională dar și de bun simț : nici asta nu este problema ! Marea problemă este că
AUTORITĂȚILE ROMÂNE TAC ȘI ÎNGHIT !
   Tac și înghit pe spatele unui turist care a plătit cel puțin € 1000 pe un bilet de avion !
   Tac și înghit pe spatele unui turist care a plătit deja hotelurile unde și-a rezervat cazarea !
   Tac și înghit pe spatele turistului care și-a plătit deja un număr de excursii !
   Adică tac și înghit pe spatele unui cetățean care
LE PLĂTEȘTE CA SĂ ÎI APERE INTERESELE !
   Căutați pe internet : mărturiile românilor trimiși pachet acasă sînt cutremurătoare !
   Pe lîngă banii , timpul , provocările , bagajele vandalizate , nervii tocați pentru o ratare de zile mari , cele două autorități (mexicane prin exces de zel și române prin absență) i-au și umilit pe toți îngrozitor !
   Funcționarii ministerului român de externe ar trebui puși în aceeași situație cu concetățenii lor cărora nu le acordă asistență !
   Și asta nu doar în Mexic (a fost doar un exemplu comod) , asta nicăieri în lume !
   De ce dacă este țigan trebuie tratat altfel decît un alt cetățean ?
   Cînd noi sîntem tratați astfel , ne convine ?
   De ce autoritățile consumă banii contribuabilului iar acesta nu primește în schimb mai nimic ?
   De ce românii sau țiganii români pot fi tratați umilitor și înjositor ?
   De ce ?
   De ce statul român nu își apără și nu-și ocrotește cetățenii ?

   De unde aceste idei prostești în legătură cu o presupusă mîndrie și demnitate națională !?!?
   Eu , ca om de afaceri (dacă aș fi) îți cer ție președinte , ție guvern , ție MAE , îți cer nu te rog , să te umilești în locul meu , să dai uitării gogorița asta cu Rusia bau-bau și să te dai peste cap să-mi deschizi vasta piață rusească pe care pînă acum , dintr-o crasă prostie zisă "mîndrie națională" am ignorant-o cu bună știință !
   Dacă eu , un amărît de cetățean plătitor de taxe și impozite , am dreptul sau prostia de a privi pe cineva de sus , tu funcționar de stat , tu om politic , tu ales al meu nu mai ai voie să faci această greșeală ! 
   Auzi prostie : statul român , prin funcționarii săi , plătiți de noi , își permite ca în numele unei abstracte și inutile mîndrii , să se poarte astfel încît accesul produselor și serviciilor românești să fie practic interzis într-o țară în care echipe de fotbal de care nici dracu' n-a auzit au BUGET NELIMITAT !
   Cine le-a dat lor dreptul să hotărască asta ?
   De ce sîntem mereu împotriva Rusiei și a rușilor ?
   Ne putem pune cu ei economic ?
   Sau militar ?
   Sau politic ?   Niciodată   Și atunci ?
   Oamenii ruși de afaceri au acaparat tot aluminiul românesc , Gazprom-ul plătește muzica pe care dansăm și în ultima vreme a început s-o și comande .
   Republica Moldova se orientează tot spre ... răsărit !
   Polonia , care ar avea mai multe de reproșat Rusiei decît noi , își vede de treabă și prosperă în relațiile cu fostul inamic !
   Și Cehia și Ungaria , ca să nu mai vorbim despre Franța sau Germania !
   Noi însă , noi avem mîndrie și demnitate națională !
   Noi sîntem suficient de proști ca ascultînd discursurile fals patriotice ale unor inepți , să ne vindem prezentul și poate chiar și viitorul pentru pretențiile aberante la un iluzoriu tezaur !

   Trăgînd linie , putem spune că autoritățile române au grijă să doarmă liniștite , în timp ce pe noi orice stat din lume ne poate persecuta , ne poate expulza , ne poate judeca și condamna în baza simplului fapt că sîntem ROMÂNI , deci hoți , cerșetori și mai ales țigani !
   Aceleași autorități , în frunte cu președinți și prim miniștri se bazează pe promisiunile sterpe ale unor așa ziși aliați și se dau cocoși cu una dintre marile puteri mondiale , uitînd că am mai fost lăsați și altădată cu ... în baltă !
   Aceleași autorități nu sînt în stare să ne deschidă nici măcar piața Chinei , țară în care România se bucură de un renume excepțional și unde am putea vinde orice !
   Cimitirul elefanților numit diplomație nu face nimic din ce așteaptă românii de la el !
   Diplomația este o sinecură și o recompensă , iar noi am ajuns robii unei birocrații ce ne devorează atît pe noi cît și întreaga țară !

   Ω

   Vă pare dur acest discurs ?
   Dacă da , aflați că nici Rusia și nici China nu au simțit criza economică din ultimii ani și , dacă nici asta nu vă spune nimic , încercați să vă puneți în locul unor turiști români înjosiți și umiliți în lumea largă !
   Apoi vorbim despre mîndria de a fi român !
  
   De acord ?

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu