Faceți căutări pe acest blog

luni, 1 iulie 2013

Cică - Vive le Tour !

   Să ne vedem în galben !


   Și a început turul : cine se întreabă ce sau care tur , este rugat să se oprească din citit și , să treacă mai departe ! Bineînțeles , „pour les connaisseurs”, „Tour de France”, adică regalul ciclisto estetico turistic din fiecare an !
   Și nici anul acesta , televiziunea franceză nu se dezminte : pe lîngă faptul că are niște adevărați profesioniști la butoane (oameni care îți pot prezenta orice ridicătură în așa mod că juri că-i Mont Blanc) mai și găsesc niște minunății de locuri ! Acest an a avut ca vedetă Corsica : insula , pe lîngă povestea Împăratului mai are și niște minuni de locuri ! Așadar , pe lîngă nemaipomenita propagandă făcută ciclismului , televiziunea franceză face și o propagandă absolut meritată și minunată Franței și turismului ei ! Pe merit !
   Despre cursă , nu sînt foarte multe de spus încă : greii , periculoșii , cei cu tururi la activ , băieții aceia care nu se mai bucură pentru o victorie de etapă decît pentru că așa scrie în contract , favoriții deci , încă stau la cutie , jucînd rolul fetei bătrîne la măritiș (ba că nu prea îi interesează , ba că nu au chef , ba una , ba alta) și așteptînd momentul potrivit să-i facă pe toți să se întrebe cum și de unde au apărut ! Numărătorul (Contador adică) , îi lasă pe ceilalți să se lupte între ei , „își linge” rănile căpătate în prima zi pe cale de consecință de căzături și pîndește la cotitură ! Și nu numai el ! Se amuză de modul copilăresc în care un copil dezvoltat prea repede și prea devreme fizic poate pierde o etapă pe care a cîștigat-o - și speră ca maturizarea mentală a lui Sagan să mai întîrzie , măcar pînă ies ei la pensie .
   Buuun , așteptînd deci Alpii cu cățărările de Alpiniști , ori Pirineii , părăsim frumoasa Corsică pentru continent : dacă ciclistic ne bucurăm , estetic nu prea , deci așteptăm alte momente de încîntare sportivo vizuală !

Ω

   Pe cînd o cursă ciclistă de o zi (devenită între timp clasică) , pe numele ei (să zicem) „Asaltul Carpaților” pe traseul Pitești - Curtea de Argeș - Brașov - Sibiu care să treacă pe Transfăgărășan și să fie transmisă TV de meseriașii de la televiziunile franceze ?
   Sau pe Transalpina ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu