Faceți căutări pe acest blog

luni, 22 iulie 2013

Cică - Ianus sau TV cu două fețe !

  Sau cum este să fii crezut și tratat drept dobitoc de meserie !

   Astăzi 22 iulie , programul de știri de la ora 19:00 al unui important post tv românesc cu acoperire națională , un post care ne educă și ne spune și ne învață , a început în prezentarea unei blonde proaspăt alfabetizate ! Femeia , cu dicție ciudată , fălci încleștate și greutăți în citirea unui text la prima vedere , ne-a dat un recital de mînie proletară : recitalul a durat aproape 10 minute , timp în care ni s-a plîns de faptul că restul lumii ne consideră „barbari” , din așa zisul off , o altă voce (de data aceasta bărbătească) ni i-a arătat cu degetul - din nou acuzator - pe locuitorii din Carcaliu , iar specialistul postului în transmisiuni pe viu din cele mai împuțite sau macabre locuri , ne-a făcut o demonstrație din care n-a priceput nimeni nimic (nici el) ! Pe scurt , postul în discuție , ne-a explicat cum sîntem noi toți sălbatici pentru că niște idioți au furat și (poate) distrus niște opere de artă din Olanda !
   De ce trebuie să ne simțim eu sau dumneata vinovați pentru actul lipsit de discernămînt al unor retardați ?
   De ce trebuie să ne simțim eu sau dumneata vinovați pentru lipsa măsurilor de siguranță în muzeul olandez ?
   De ce trebuie să ne simțim eu sau dumneata vinovați pentru ștampila pusă din nou pe fundul tuturor românilor , cu largul concurs al autorităților ?
   De ce trebuie să ne simțim eu sau dumneata vinovați pentru lipsa educației primare a multor români ?
   De ce trebuie să ne simțim eu sau dumneata vinovați pentru starea de sălbăticie în care am fost aduși ?
   De ce ?
   Răspunsul este simplu : ca să poată acest post tv foarte important , ca imediat după „noutatea” de mai sus , să ne ocupe cîteva minute bune cu știrea de interes mondial privind locul în care o borfuliță și-a adus amorezul pe care-l mulge de bani ! Chiar așa de importantă este știrea asta din zona „Bîrfe , boarfe și pornete” ? Asta este educația pe care o face un trust media pe care nu-l interesează decît vînzarea de publicitate și implicit „reitingul” , nu ?
   Oameni buni , asta nu-i libertate , asta-i anarhie întreținută din prostie sau interes ! Audiovizualul românesc este o junglă , pardon , nu o junglă , o pădure fetidă de mangrove : iar pădurea asta este populată numai și numai cu viețuitoare din cele mai veninoase și scîrboase !
   Educația românească precară , de fapt totala lipsă de educație a devenit vizibilă : în trafic , în piață , pe trotuare , în limbaj , în viața politică !
O POPULAȚIE ȚINUTĂ ÎN IGNORANȚĂ ESTE UȘOR DE CONDUS !
 
   Chiar nu înțelegem că situația tinde să devină ireversibilă ?
   Sau nu ne interesează ?
   Așadar , după ce am aflat ce a mîncat fericita pereche , ni s-a spus ce mai este cu transplanturile prin Croația (măcar am scăpat de cutremurele din Chile) , am aflat cum este cu falsurile din China , am aflat în ce ordine vor fi informați cetățenii britanici îndreptățiți să știe cum este cu sexul unui copchil ce va să vină , iar într-un tîrziu , printre picături , la și altele , am aflat și noi că președintele Băsescu nu este de acord cu personajul propus a face parte din guvern ca ministru la transporturi ! Mai aflăm că niște britanici (o trupă !) va sosi la București CU AVIONUL ! Oameni buni , vă dați seama ?
CU AVIONUL , FRATE , CU AVIONUL !!!
   Mi se face și silă și milă :
SILĂ DE EI ȘI MILĂ DE NOI !

   Ω

   Și înghițim toate astea în continuare ...
   Să ne fie de bine !
   Sîntem dobitoci ?
   Se pare că ... Oare chiar sîntem ?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu