Faceți căutări pe acest blog

luni, 15 iulie 2013

Cică - Omul orchestră

   Ăsta da clown !

   Cine a fost în copilăria lui la circ , cu siguranță își amintește un personaj popular în rîndul publicului : un personaj colorat la propriu și la figurat , făcînd tot felul de ghidușii și giumbușlucuri , cîntînd la mai multe instrumente (cîteodată simultan) , acest CLOWN , cunoscut de regulă și ca omul orchestră , este aruncat de către direcțiune în arenă după un număr cu elefanți , încercînd să distragă atenția publicului atîta timp cît alți angajați strîng bălegarul lăsat (întotdeauna) de pachiderme !
   Vă amintiți , nu-i așa ?
   Exact asta se petrece acum în politica românească : Releuțu Fenechiu , odată condamnat la 5 (cinci) ani cu executare , a trebuit revocat din funcție (deși a promis că va demisiona imediat !) și înlocuit cu un ALT specialist la transporturi ! Acum , ne lovim de o mare problemă : dacă Fenechiu Relu habar nu avea de transporturi (mai puțin de cele de curent electric implicînd transformatoare și alte piese) , cu ce alt „specialist” îl poate înlocui USL ?
   Cu cine , cu cine ?
   Dilemă majoră în cazul acestei întrebări minore !
   Bineînțeles , normal , la mintea găinilor : cu omul orchestră !
   Cît timp alții vor aduna bălegarul din arena politică cu fărașul numit „cardul de sănătate” , Clown-ul Național preia atribuțiunile încă unui minister pe care-l va duce pe noi culmi de mărire și progres , oftînd în sinea lui la gîndul că viața este grea și nedreaptă și că el , singurul și unicul , este înconjurat de INCOMPETENȚI !
   Care incompetenți ?
   Cum care ?
   Glumiți ?
   Nu înțelegeți ?
   Nimic ?
   Sînteți și dumneavoastră incompetenți ?
   Ca acel complet de trei judecători , cărora domnul prim ministru ponta victor le-a transmis clar că inculpatul Fenechiu Relu nu este vinovat ?
   Ce nu pricepeți oameni buni ?
   Cîte lucruri poate face în acelați timp un biet ponta ? Păi , să recapitulăm : poante fi prim ministru , poante juca baschet , poante judeca acțiunile parchetului în cazuri de corupție , poante concluziona asupra rezultatelor bac-ului , poante participa la curse auto , poante hotărî în locul justiției cine este vinovat și cine nu , poante plagia , poante lua doctorate la cursuri de vară , poante transforma parlamentul supradimensionat într-un apendice , poante hotărî ca prin parlament să treacă val vîrtej 11% proiecte reprezentînd inițiativă parlamentară și 89% proiecte reprezentînd propuneri ale guvernului , poante , poante ! 
   Numai și numai poante !

   În mod clar , domnul ponta a fost scăpat de sub control : se comportă acum ca un motor electric în suprasarcină ! Adică i-a crescut turația și te aștepți din clipă în clipă să se ARDĂ ! Oare pentru asta erau transformatoarele lui Fenechiu ?

   Omul orchestră cîntă tot mai mult , tot mai des și tot mai tare și deși petrece în arenă tot mai mult timp , oamenii de serviciu tot nu reușesc să curețe circul de bălegar : se va arde sau va fi ars ?
   Așteptăm să simțim mirosul caracteristic !

  Ω

   O singură nedumerire mai avem : cînd fi-va evacuat , cine va cînta în arenă ?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu