Faceți căutări pe acest blog

joi, 15 mai 2014

Arta nepăsării generale sau paiul din ochiul propriu

 
   „Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
     Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă ...”

 
 
   O plimbare la pas prin oricare dintre orașele scumpei noastre patrii , ne arată cum se cheltuiesc banii din taxe , impozite , supra taxe , biruri , etc , etc !
   O asemenea plimbare , ne arată fără să căutăm asta , modul absolut imbecil în care „își fac datoria” autoritățile plătite de noi !
   Și , lucru foarte important , nu este nevoie de discutarea culorii politice : indiferent de falsa apartenență politică ori de legala ei lipsă , angajații noștri , cei care ar trebui să ne servească , nu o fac - pentru că nu știu , pentru că nu pot , pentru că nu vor ?
   Așadar , fie că discutăm despre autoritățile locale alese , fie că vorbim despre poliție ori alte autorități fără culoare politică , observăm la toți și toate , aceeași problemă : NEÎNDEPLINIREA SARCINILOR DE SERVICIU ! De ce li se permite asta ? Și noi am vrea să știm ! Interesant și supărător este faptul că dacă „la stat” merge , au început și particularii să procedeze asemănător !
 
 
   Iată , pentru finii cunoscători ai fenomenului , modul în care se parchează la cumpărături : imaginea dovedește clar că mai sunt locuri libere (se vede în stânga) iar la acea oră (cam 11:00) erau berechet ! Da , sunt locuri libere , dar dacă nu parchează neamul prost ca idiotul , ca să încurce circulația , atunci înseamnă că nu și-a scos mândra la mol ! Dacă după cumpărarea permisului nu arată asta , atunci la ce i-a mai folosit , că putea să conducă și fără ! Că știe ...
   Nefiind drum public , asemenea imbecili ar trebui educați de particularii ce administrează respectivele parcări : se pare că nu au timp de asemenea prostii , iar tu , un prostovan care conduci corect și încerci să nu-i deranjezi pe alții , n-ai decât să te învârți mult și bine căutând un locșor de parcare printre toți nou deveniții orășeni ce ocupă „doar” câte două locuri ! Cam așa :
 
 
   De ce se poartă astfel în orice parcare ?
   Pentru că pe stradă este permis orice !
   Iată un exemplu : singurul loc pe unde se poate trece fără a fi nevoie să înoți , este acest trotuar amărât ! Unde s-a găsit neamul prost să lase mașina ? Ați ghicit !
 
 
   Dar de ce a lăsat-o imbecilul acolo ? Pentru că , vezi bine , el poate ! El își poate permite , chiar are obligația (prin fișa postului) să se bip bip în capul cetățeanului de rând :
 
   Adică , pentru cetățeni care-i plătesc salariul , el are asta-n geam și ce „mai vreți bă fraierilor ?”
 
 
   Pentru că angajații MAI sunt atât de disciplinați , găsim în trafic și altfel de ciudățenii ! Cum ar fi :
 
 
   Vă închipuiți că se văd stopurile atunci când frânează ?
   Greșit , nu se văd decât dacă le privești cu mare atenție și nu în lumină puternică !
   Cei doi „super băieți dă băieți” , erau accesorizați , purtând bineînțeles nelipsiții ochelari de soare : din combinația cu folia de pe geamuri , cum credeți că se asigurau ?
   Răspuns corect : nu se asigurau !
 
 
   Dar „conducătorul auto” al acestei vitrine ambulante , se poate asigura ? Când mai mult de jumătate din câmpul vizual îi este obstrucționat de „Haide Steaua !”, „Lenutza = Love”, cruci și cruciulițe puse în pereche cu „zarurile Domnului” ? Iar interesant este faptul că mașina nu este proprietate privată după cum se vede ! Probabil că înmatricularea în „sectorul agricol Ilfov” (IF 03 SWK) îl scutește de la respectarea unui minim bun simț (măcar rutier) !
 
   Să fie aceste modificări și transformări aduse mașinilor autorizate de RAR ? Că dacă sunt , am și eu niște idei ! Revenind : din câte știm , modificările  acestea NU SUNT AUTORIZATE ! Și atunci , cum de nu-i oprește nimeni să le salte talonul până la intrarea în legalitate ?
   Și în corectitudine !
   Și în bun simț !
   Poftim ? Trebuia să-i oprească ăla cu parcarea , văzut mai sus ?
   Probabil ...
   Și pentru că tot l-am readus în discuție , să recunoaștem că printre toate bubele găsite la „neamu' lu' manivelă” , una n-am găsit : avea numerele în regulă ! Sau cel puțin credem noi :
 
 
   Ăsta-i numărul de înmatriculare (mă rog , plăcuța etc , etc , pe scurt , rămânem la număr) OFICIAL în România ! Este ? Se acceptă altul ? Răspuns corect NU , nu se acceptă numere atipice !
   Păi atunci , cum se poate circula cu acest ... număr ?
 
 
   Nu vă amăgiți stimați și dragi polițiști de la rutieră , iubiții noștri vigilenți pe sub ale căror nasuri a trecut probabil de multe ori !
   Nu , nu e Photoshop !
   Iată întregul :
 
   Doritorii , pot găsi pe stradă , circulând fără probleme , mașini cu plăcuțe de înmatriculare tip Germania , numere scrise cu pensula , bătute cu ciocanul , pictate pe cartoane , etc , etc !
   De exemplu :

   Să cred eu , plătitor de biruri , că un asemenea „coleg” de trafic are ITP-ul la zi ?
   Și asigurare ?
   Să nu mă gândesc nici o clipă , că respectivul posesor de beemve poate intra liniștit într-o benzinărie pe care s-o jefuiască , iar după o sută de metri , punându-șu numerele „normale” să intre în legalitate ?
   Cât au umblat doar aceste exemple pe sub nasul poliției române fără nici o grijă ?
   De când circulă astfel ?
   Așa că , un specimen ca ăsta :

 
mi se pare chiar normal !
 

   Sau ca ăsta :
 
   Ca și imberbul idiot din Constanța , care fiind în fața magazinului Unirea din București , și-a spus că dacă EL vrea să meargă spre Hanul lui Manuc , toți se vor da la o parte din calea sa !
   Regret doar , că nu a încercat manevra în fața unui camion !
   Și , să nu uit : deși s-a întâmplat la o oră foarte aglomerată , în enorma intersecție de la Unirii , nu era nici un polițist de la rutieră !
 
   Să mai lăsăm „organele” statului cu prostiile astea care (nu-i așa ?) nu înseamnă nimic altceva decât o ... sursă (de ce a murit oare scandalul vilelor cu epoleți ?) și să trecem la scumpii noștri aleși ! Ei , aleșii noștri , trebuie să ne asigure liniștea , curățenia , securitatea , etc , etc ! Să vedem foarte pe scurt , cum se fac aceste lucruri :
 
   Fostul magazin Sora de la Gara de Nord : siguranță deplină și multă curățenie !
   Și un detaliu :
 
 
   Indiferent ce crede dom' primar , când îmi cade o cărămidă în cap , mă are pe conștiință , indiferent în a cui proprietate se află imobilul ! Numai dacă are : conștiință ! Lucru de care tare ne îndoim !
   Și tot la Gara de Nord am găsit foarte mulți turiști cerșind și trăgând din pungi (or fi poate , pungași !) :
 
 
   Credeți că intervine cineva ?
   Credeți că vreo autoritate s-a gândit că dau un exemplu rău și comit ilegalități și murdăresc spațiul public ?
   Credeți ?
   Atunci sunteți ... credincioși !




 
 
 

   Rămânem în zona gării , să vedem ce-i atrage pe turiștii noștri și , iată ce descoperim : magnetul cultural al zonei , este monumentul închinat lui Gheorghe I Duca de către angajații căilor ferate române ! Primăria , conștientă de potențialul zonei , a avut grijă să lase să se umple totul cu gunoaie și , ca să nu se vadă , a acoperit locul , dând autorizații de funcționare unor chioșcuri care acoperă monumentul ! Nu deranjează , pentru că așa am văzut în toate capitalele lumii : monumentele trebuiesc musai acoperite de ochii curioșilor !
   Pentru că tot vorbim despre „monumente” de indiferență , iată încă vreo câteva exemple de grijă din partea primarilor și autorităților , personaje care au hotărât să aplice legea când , dacă și cum au chef , indiferent de consecințe :
 
- ALO ! V-am sunat ca să vă spun să NU folosiți telefonul când șofați ! 


- „mi-am tras drum , care-i problema ?”



- firma lui Prigoană ?


- un nou semn de circulație ?


- arhitectură postmodernistă în centrul capitalei (Piața Unirii)



- casă boierească

- pentru a face loc noului (pe Calea Victoriei , o clădire de patrimoniu este lăsată cu bună știință să se degradeze , urmând a fi ulterior demolată)


- ecologie


- ședință ...


- ... de sindicat ?


- a parca , parcare


- cel mai TARE internet din lume !


- există și altfel de pâine ?


- număr de înmatriculare în stil romanico - gotico - baroc ...
 
 
   Sau , ce ziceți de aceste pubele , construite să ne învețe să separăm gunoiul , în vederea reciclării ? Dacă n-ați băgat de seamă , vă spunem noi că , deși pe capac scrie frumos unde și ce să arunci , dedesubt este UN SINGUR SAC DE GUNOI în care se amestecă toate !
 
   
 
    Să mă mir atunci că este posibil să vinzi lucruri pentru nou născuți prezentându-le astfel ? Ca scoase dintr-un muzeu al ororilor ?
 
    Și că într-un oraș așa :
cineva a avut atâta minte încât să investească mulți bani în așa ceva ?
 
 
   Să mă mir că totul este pe dos , atunci când sub umbrela libertății și a afacerilor „oneste” presa poate publica asta :
 
Drept care , mi se pare absolut normal să văd că s-a ajuns la așa ceva (nu , nu este scris de vreo coafeză angajată la vreun post TV) :
 
 
 
  Tot ce vedeți , este fotografiat în două sau trei zile , cu telefonul (se cunoaște) și nu cu aparatul foto , deci nu au fost vânate ci , pur și simplu alese dintre multe altele !
   Să notăm că poliția nu face nimic pentru a stopa fenomenul căutatului în gunoaie deoarece legea română nu mai incriminează (câtă înțelepciune !) cerșetoria și vagabondajul : în momentul în care le atragi atenția că respectivii nu fac nici una , nici alta ci că acțiunea lor reprezintă un atentat la sănătatea publică , agenții ridică din umeri și îți spun , ca lăutarii , la ureche , că ar fi prea multă muncă să-i strângă și să-i ducă la un centru de nu știu ce , centru care oricum este plin și probabil le vor da drumul , așa că , de ce să se mai muncească ei cu asta , să-i înțelegem că de , oameni suntem !
   Aceiași agenți de poliție , când sunt la volan , aruncă gunoaie pe geam , din mers , drept care propunem MI-ului să organizeze o licitație pentru scrumiere !
   Polițiile locale , niște servicii în slujba primarilor și atâta tot , încadrate cu campioni la proba ridicatului din umeri , sunt mai direcți și te roagă să nu-i mai deranjezi !
   Primarii sunt inabordabili în spatele unor nenumărate servicii , comitete și comiții , având grijă să fie vizibili și zâmbitori doar înaintea alegerilor !
   Cum vedeți , noi ne plângem de parlament și guvern , dar nu vedem paiul din ochiul propriu , adică nu reacționăm cerând celor cu care avem contact direct să-și facă
DATORIA PENTRU CARE ÎI PLĂTIM !
   Noi toți !
   Și pentru că vorbim despre autorități fără autoritate , rogu-vă a-mi răspunde la o singură întrebare :
 
DE CE ÎI PLĂTIM ?

 
   Ω
 
   De ce ?
   Pentru ce ?
   Și cum ne putem lua banii înapoi ?
   Cum facem să-i convingem , că ceea ce datorită neglijenței lor a ajuns să pară normal
NU ESTE NORMAL !

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu