Faceți căutări pe acest blog

vineri, 9 mai 2014

„Să râdem dar viteaz răsad , să fie-un hohotit și-un chiu , din ceruri până-n iad !”

   Drumul spre iad este pavat cu multă distracție


   Dacă te pune necuratul să fii puțintel atent la știri sau emisiunile de așa zis divertisment , poți cădea ușor în capcană : românii , sunt ocupați cu distracția !
   Și numai cu distracția !
   Ni se spune de exemplu , că am depășit planul la halitul de mititei și băutul de bere : BRAVO !
   Așișderea la plecatul la mare : BRAVO !
   Idem la distracția pe Valea Prahovei : din nou BRAVO !
   Nu ni se spune însă și de unde provin sumele cheltuite atât de înțelept !
   Sau de unde au niște puști câteva mii de euro pentru o noapte în club !
   Ori de ce Paștele și 1 Mai au devenit cam același fel de sărbătoare : a propos , în anii ce vin , mă aștept ca iepurașul să fie scos imediat după sărbătoare , comercianții urmând a-l înlocui cu semnul sfânt al secerei și ciocanului , semnul sfintei zile de 1 Mai !
   Lipsa educației sau mai bine spus educația tip măruță duce în mod necesar în această direcție : nimeni în lumea asta nu-și vinde fiica sau fiul , nici măcar africanii la 1800 n-o făceau (vindeau prizonieri din triburile mai slabe) , noi ne vindem fiicele pentru prostituție și fiii pentru cele mai grele și înjositoare munci , adică românii îi vând pe români fără nici o reținere !
   Măcar acum 500 de ani îi cereau turcii tribut ...
   Nimeni nu-și fură aproapele iar hoțul din vecini (era o vorbă) te apăra ca să nu cadă bănuiala pe el : astăzi a fura a devenit un titlu de glorie , iar dacă o faci de la tată ori de la mamă , cu atât mai bine !
   Nimeni nu încalcă legile și regulile cu bună știința , fără a fi tratat drept infractor : la noi , plini de mândrie judecători , doctori , avocați sau profesori fură fără jenă , fură la drumul mare , jefuiesc banul public și cetățeanul și chiar se mândresc cu asta ! Iar când treaba este deja prea groasă , intră în politică !
   Nu există limită în prostul gust ci a fost toată transferată bunului gust , care este din ce în ce mai greu de găsit , de la comportament și până la îmbrăcăminte !
   Statul , căzut rând pe rând sub jugul unor impotenți , indiferent că s-au numit roman , ciorbea , vasile , năstase , văcăroiu , boc sau bonta , nu vede decât taxe și impozite , directe sau nu , aplicate cetățeanului și intreprinderilor , statul acesta ridicol și care a încetat de mult să ne mai reprezinte , a devenit un apendice al FeMeI ... iar atunci când un guvernator INDEPENDENT POLITIC are curajul să-i bată obrazul , statul creat după chipul și asemănarea lui hrebenciuc se întoarce cu spatele , arătând că nu-l interesează !
   Toți ne distrăm ...
   Păi , cine mama dracului mai muncește ?
   Și cine mai plătește ?
   De unde și din ce ?
   Cum a munci a devenit sinonim cu a fi prost , când important este să fii îmbrăcat/ă în brenduri și în trenduri , ne dăm seama de decadența care ne-a lovit înainte de vreme : ar fi trebuit să trecem mai întâi printr-o perioadă de bunăstare , dar noi iarăși ne grăbim ...
   Cred că-mi va fi scârbă să votez pe cineva ... cu atât mai puțin pe primul plagiator al țării ,
plagiator care a început deja campania pentru prezidențiale (poate nu v-ați dat seama) ! A propos ... eu nu sunt încă mândru , aștept momentul întâlnirii cu
    Tot ce-mi doresc , este să-și facă justiția datoria !

   Ω

   Aș mai avea multe de spus ... dar mi-e lene ... mă duc ... să ....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu