Faceți căutări pe acest blog

joi, 1 mai 2014

Meseria potrivită


   Se putea face ... 
 

   ... chelner , sau profesor , sculer matrițer sau inginer , medic sau hoț (mă rog , merge și varianta medic ȘI hoț) , se putea face militar sau marinar , putea încerca să devină orice-i trecea lui prin minte !
   Bețiv sau cântăreț !
   De ce nu diplomat ?
   Sau explorator ?
   Ori bucătar ...
   Fotbalist ... 

   Orice dorea , putea încerca să devină dar ... dar sigur nu am fi auzit de Ronnie O’Sullivan ! Și ar fi fost mare păcat ! Personajul ce face JOCUL să pară nefiresc de ușor , a ales din fericire să joace snooker , a ales să ne încânte , a ales să ne arate că EL joacă ceva pe care ceilalți încă nu l-au învățat , că ce face el la masă nu mai face nimeni , că cel mai anost joc cu putință poate fi frumos , că poate fi dinamic , că poate fi spectaculos !
   Drept care îi mulțumim pentru momentele în care ne arată că el poate face lucruri la care noi , ceilalți , nici măcar nu ne gândim !
   Într-adevăr , dacă privești cu atenție și alți mari jucători , îți dai seama că practică jocuri diferite : dacă ei joacă snooker , atunci Ronnie joacă altceva , dacă Ronnie joacă snooker , atunci ar fi bine să învețe urgent și ceilalți acest joc ! 

    

   Chiar dacă pierde , chiar dacă nu iese din nou campion mondial , chiar dacă se împiedică și într-un moment de neatenție una dintre cobrele ce-și așteaptă rândul la dresaj îl mușcă mortal , Ronnie O’Sullivan rămâne unicul Ronnie O’Sullivan !
   Atâta timp cât nu declară nimeni talentul și geniul ca fiind ilegale , Ronnie O’Sullivan rămâne numărul unu ! 

   P.S.1 Bietul Murphy ... nici măcar el , încăpățânat ca un catâr și cu lovitura mai grea decât a unui taur nu a reușit nimic și a sfârșit prin a se lăsa dresat !   
   P.S.2 Semifinala nu ar trebui să-i pună probleme , așa că ne gândim la o mare finală contra lui Trump sau Selby sau (de ce nu ?) chiar Robertson ! 

    Tocmai ăsta-i farmecul lui Ronnie O’Sullivan : este foarte posibil să nu aibă chef și să-l lase pe Hawkins să urce în finală în locul lui !
    Da , este și ăsta un mod de a se distra cu nervii noștri !
   Ăsta-i charme-ul lui !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu