Faceți căutări pe acest blog

luni, 19 mai 2014

Savoire vivre - Să ne cumpărăm oglinzi !

   Nebunia de a fi la modă cu orice preț :
  de ce și pentru ce ?
 
 
   Văd pe stradă niște combinații de culori ... niște combinații de culori !
   Roșu aprins cu verde violent , culori care prin tradiție nu mergeau împreună , au ajuns acum la modă !
   O altă combinație dureroasă pentru ochi și suflet , este funesta roz cu negru !
   O mare descoperire a fizicii lungimilor de undă , văd că este roz cu verde praz !
   Toate astea , una și una , sunt purtate și la școală și la teatru și la muncă : „ie frumoase”!
 
   O altă latură interesantă a modei este forma : hainele trebuiesc să arate cel puțin meschin , nădragii (anul ăsta) să fie rupți , mânecile exagerat de scurte sau exagerat de lungi !
 
   Observăm că de la o vreme , moda , cu toate prostiile ei , a început să influențeze chiar și alimentația : și nu vorbesc aici despre moda Masterchef ci , despre moda scheletelor umblătoare ! Pentru că este probabil mai ușor de îmbrăcat o scândură fără forme , „marii creatori” de modă preferă modelele tip „umeraș mergător”

 uitând că oamenii reali mai au și fund și piept și câteodată chiar și un pic de burtică ! Astfel încât , s-a ajuns la paradoxala situație în care ar trebui să ne simțim obligați să ne modificăm corpurile după moda zilei în loc ca aceasta să se dea după corpurile noastre ! Astfel , văd zilnic pe stradă situații absolut hilare , văd oameni care nu înțeleg o iotă din sensul și rostul modei , oameni care poartă „ce se poartă” fără pic de discernământ ! Până și aici , la modul în care ne îmbrăcăm , se simte lipsa educației : acel ideal 90 60 90 

are o explicație cât se poate de simplă (o femeie cu sâni mari și șolduri largi poate naște și hrăni copii fără probleme) , frumusețea picioarelor lungi la fel (mai repede aleargă o ființă cu membrele lungi decât una cu ele scurte , fiind astfel mai utilă la deplasări , la vânătoare sau în momente în care trebuie să se salveze) ; din aceste cauze s-au născut corsetele , sutienele și pantofii cu toc înalt ! Toate astea nu sunt spuse nicăieri , nicicând , iar educația este lăsată la latitudinea comersanților al căror interes este să vândă și să câștige , nu să deștepte fraierii (nu vreau să spun că negustorii sunt niște înțelepți în ale bunului gust) .
   Ținând cont de toate aceste mici observații , vedem că moda și îmbrăcămintea și-au pierdut funcția originară de a îmbrăca și eventual de a corija VIZUAL anumite defecte fizice , vedem că moda se folosește de exagerata libertate și imbecila lipsă de educație pentru a vinde (orice , oricând , oricui) , ducând la apariția unor adevărați monștri : fete și femei cu aspect rubensian își etalează mândre șuncile ce li se revarsă peste turul jos al pantalonilor folosind bluze cât mai scurte cu putință ; adolescente fără drept de vot circulă în voie îmbrăcate în ... ciorapi , arătându-și toate cele , convinse că în caz de viol în grup mămica lor (care nu le-a văzut cum arată când au ieșit din casă) le va lua apărarea ; fete scunde , cu picioare scurte , poartă încântate pantaloni cât mai strânși pe picior , arătând ca o pâlnie umblătoare ; băieți și bărbați , convinși că e frumos , merg peste tot în „treling” (dacă scrie și ITALIA este splendid , noi toți vom crede că sunt din lotul restrâns al italienilor) ; tot ei umblă nerași , că e la modă ; tot ei , umblă rași în cap , arătându-ne de cele mai multe ori niște cefe înspăimântătoare ; tot ei merg peste tot cu gluga trasă pe ochi ; da , tot ei își strâng bine cureaua SUB BURTĂ  trăind cu iluzia că nu s-au îngrășat de loc ; tot ei , dacă lucrează într-o „multinațională” vor purta niște haine minuscule și incomode !

   De ce s-a ajuns aici ? Simplu : lipsa educației și nevoia de consum , combinate cu promovarea unor modele greșite !
   Adică , școala nu ne spune și nu ne învață ce este frumos și bun (în familie nu trebuie să ne punem decât foarte rar speranța) , comercianții și producătorii fac pe dracu'n patru să vândă orice prostie , iar modelele la îndemână , promovate până la saturație sunt diverse borfete (de la 2Xanca drăgușanu până la clientele spitalului de arși și fata lu´ minune) !

      Cum spuneam , cu siguranță se crede foarte sexy , chiar irezistibilă !

 
   Fac pariu că individul mănâncă numai bio și eco !

   Și astfel , am atins un alt subiect la modă : hrana !
   Nu numai că trebuie să fie ... „naturală”, dar trebuie să fie puțină , vomitată și extrasă la sală , pentru că în ziua de astăzi frumos înseamnă așa
sau așa
sau așa
 
 
   Doamne ferește să ajungă asemenea organisme să facă un copil , pentru că ar aduce pe lume mai mult ca sigur un asistat social !
   Observăm cu ușurință , că oamenii se împart de fapt în patru mari grupe : prima - cei ce se îmbracă pur și simplu cu ce dă Dumnezeu , a doua - cei ce se îmbracă civilizat și lipsit de stridențe folosind vechile precepte , a treia - cei ce vor să fie la modă indiferent de cum le vine și , a patra - cei ce sunt dispuși să-și maltrateze corpul și psihicul pentru a fi la modă ! 
    
   Ω
 
   Așadar , moda , cui a ajuns să folosească ?
   Lipsa educației al cui joc îl face ?
   Consumismul fără limite pe cine ajută ?
   Din toate aceste prostii , prostii pe care unii și le-au însușit fără să priceapă o iotă , societatea ce câștigă ? Sau , mult mai exact ,
CE PIERDE ?
Iată motivul pentru care credem că este necesară o campanie de cumpărat oglinzi :
INTERIOARE !
 

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu