Faceți căutări pe acest blog

vineri, 30 mai 2014

Niște demisii : analiză pe text

   Dacă nu pricepe nici în al-13-lea ceas ...


   Așa cum mulți așteptau de vreo patru ani , crin antonescu și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL ! Lucrul este bine venit , doar că a sosit muuult prea târziu : așa cum am spus de mai multă vreme domnul antonescu are niște bube , mari , bube pe care a apăsat PSD-ul lui bonta ca pe niște butoane ! Același domn antonescu , a făcut greșeli politice impardonabile , dovedindu-se repetent chiar la materia pe care fără onoare ar fi predat-o cu ceva ani în urmă : de fapt , nu a făcut altceva decât să demonstreze adevărul zicalei „... cine nu știe nimic , îi învață pe alții”.
   Așadar , după ce a readus dreapta în starea de acum 20 de ani , după ce s-a pupat libidinos cu bonta și cu toți hrebenciucii lui , după ce l-a sprijinit pe veșnic junele iliescu , antonescu găsește că este normal gestul de onoare de a demisiona !
   Interesant ... foarte interesant ...
   Dar toți cei care au făcut politică bazată numai pe ura viscerală , numai pe venin , numai pe NU , numai pe contraziceri prostești , cei care l-au susținut în toți acești ani de „iubire sinceră” cu dușmanul de clasă , cu urmașul celor ce le-au închis și ucis strămoșii , toți imbecilii care au crezut în promisiunea roșie , ei , de ce nu-și dau demisia ?
   Nu din funcțiile deținute , ci din partid , din viața politică !
   Un exemplu ?
   Klaus Johannis , căruia îi vom spune de acum înainte KJ : așadar , KJ , marele liberal „neamț” KJ , în minunatul și liberalul Sibiu obține 17% și PSD-ul „numai 32%” ! Acum , după ce totul s-a sfârșit , pot înțelege șefii dreptei unde au greșit ? Mă îndoiesc !
   Nu luăm apărarea președintelui Băsescu , nu o facem pentru că este lipsit de diplomație , de eleganță , de delicatețe , pentru că este impulsiv și se crede tot comandant , dar trebuie să ne amintim că el , președintele , a întins mâna dreaptă dreptei de nenumărate ori , primind de fiecare dată câte un scuipat ! Unul din ăla de mahala , sau de stadion , cu râgâială și din gât ! Și dreapta era atunci încântată de aplauzele stângii , de laudele stângii , de mângâierile stângii pe creștet , dar nu vedea că stânga râdea de prostiile făcute și de punțile tăiate !
   DA , antonescu șu grupul lui de falși piliticieni , au distrus dreapta românească și chiar ideea de dreapta , nu doar PNL : ideal ar fi să dispară din viața politică ! Pentru totdeauna !
  
   Am promis însă , o analiză pe text ! Iată despre ce este vorba :

Îmi asum eşecul alegerilor.
  Vreau să mulţumesc tuturor liberalilor care s-au implicat în mod loial în campanie.
  Este o campanie în care cei mai mulţi dintre liberali şi-au făcut datoria.
  Probabil există nişte explicaţii pentru decalajul dintre ţinta minimală şi rezultate, care vine într-un vot politic, dat mai ales din mediul urban şi nu din deficienţe organizatorice.
  Am remarcat că PNL iese întărit din această campanie, nu mă refeream la scor, ci la coeziune morală.”

   În prima propoziție , antonescu își asumă eșecul : bravo , un pas bun !
   În a doua , mulțumește etc , etc .
   În a treia , continuă să laude membrii de partid .
   În a patra , se arată bănuitor în legătură cu motivele rezultatului dezastruos („probabil există niște explicații”) , el însă nu le vede : este orb chiar și acum !
   În a cincea , remarcă încântat , că partidul a ieșit întărit din ... înfrângere !?!?!

   Cele cinci propoziții/fraze , au fost enunțate de antonescu , fără clipire , una după alta și , arată exact cum gândește exșeful liberalilor și de ce s-a ajuns aici ! Domnia sa , reușește ca în atâtea vorbe să nu spună nimic !
   Dar nimic !  
   Disecați textul și încercați să obțineți măcar o singură idee din oala asta de noapte vărsată în fața noastră !
   Nu ve-ți reuși , pentru că nu există !
   Nu , ăsta nu este limbaj de lemn , este limbaj de KKT : poftă bună domnule expreședinte !
   Atunci când li s-a spus că din prosteasca lor alianță , PSD a câștigat deja ce și-a dorit (postul de prim ministru) în timp ce vrabia lor (președinția) este tot pe gard , nu au crezut , nu au înțeles : acum le este clar ce idioțenie au făcut ?
   Nu cred !

   Ω

   Ce mai rămâne de făcut , ce se mai poate îndrepta ?
   Un singur lucru : după ce și-a aranjat soția la Bruxelles cu salariu și pensie și diurnă și toate cele , îi propunem domnului antonescu să se aranjeze și el și să se înscrie în PSD !
   Nici un membru PSD nu a făcut atât de mult rău dreptei , cum a reușit antonescu și gașca lui de încuiați !


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu