Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 mai 2014

Educație cu cântec pentru culorile curcubeului

   Politică cu cântec sau ...
   ... cântec politic ?


   A mai trecut o ediție a celui mai prost spectacol televizat la nivel internațional , adică Eurovision !
   A trecut și a lăsat în urma lui multe semne de întrebare , de la siguranța delegației române că are un cântec „beton”, trecând prin prostiile de limbaj și de comportament ale lianei stanciu și până la modul în care s-a votat !
   Că delegația română , pe banii noștri , s-a dus cu un cântecel de doi bani și (din nou) defazat de curentul european la modă , nu ne mai mirăm , că iar s-au dat mari și tari ÎNAINTE de concurs , iar nu ne mai surprinde și , văzând câte puncte a adunat melodioasa Franță , suntem chiar pe punctul de a-i lăsa în pace , dar că modul în care s-a votat ne poate spune multe lucruri extrem de interesante , nu putem trece cu vederea !

   Mai întâi și mai întâi , punctajele obținute și de la cine :


   Observăm că , actul muzical , calitatea lui , nu a contat decât în prea mică măsură ! Așadar ...
   Așadar , domnișoara/domnișorul Cârnat , a câștigat deși era la un pas de leșin de atâta fericire , personajul de bâlci de acum o sută de ani fiind extrem de fericit/ă mai ales cu un nume ce pare predestinat ! Dacă vrem să gândim nițeluș , înțelegem că notele au fost acordate nu pentru prestația artistică ci pentru că așa este „corect politic”, pentru că noi , europenii (nu-i așa ?), gândim deschis în legătură cu minoritățile sexuale ! Este adevărat că nu prea ne plac , dar sunt atât de zgomotoși și de puternic susținuți de către unii ca ei ajunși în funcții cheie , încât te și temi să te pui CONTRA CURENTULUI ! Dacă este așa sau altfel , vom vedea în scurtă vreme din cota de audiență a domnișoarei Cârnat : de la un telefon cu care te dai european și până la a băga mâna zdravăn în buzunar pentru a cumpăra o muzică ce nu-ți place , este cale lungă !
   Trecem scurt și pe la noi și , observăm că sângele apă încă nu s-a făcut , primind „miraculos” puncte , ca milogii , din țările cu comunități solide de muncitori români ce încă nu au pierdut legătura cu țara : viitoarea generație însă , s-ar putea să nu se mai deranjeze să sune ! Mai ales dacă deștepții de la TVR vor pune din nou să vorbească pentru noi o româncă pe numele ei ... Sonia !

   Ajungem acum , la ce am promis ieri : unde este infiltrată cel mai solid Coloana a cincea rusă ? Fără a aștepta un răspuns din (cum spuneam și ieri) gușă , să analizăm clasamentul : de la cine a primit Rusia puncte ?

   Armenia 10 , Azerbaijan 12 , Bielorusia 12 , cam tot atâtea de la baltici și , deloc surprinzător , de la Ucraina 4 iar de la Moldova cea europeană ... 8 !
   Cum vi se pare ?
   Restul , mărunțiș , poate o fi avut legătură cu muzica !
   Așadar , țările mai sus enumerate , sunt bine împănate cu rusofoni și rusofili , care , chiar fără să știe și fără să vrea , fac jocul Moscovei fără nici o reținere și fără nici un câștig !
   Votul de mai sus (exceptând Grecia care a dat 10 puncte) este o declarație a ce va să se întâmple în politica europeană a anilor ce urmează !

   Ω

   Concluzii :
   - România este singură între vecinii ei , nefăcând parte nici din blocul cu simpatii sovieto-rusești , nici din balcani , nici din Europa centrală
   - votul este acordat pe simpatii de diverse tipuri , nicidecum pentru muzică 
   - s-a spus că Eurovision are o mare popularitate în comunitățile ... în comunitățile ... cu comportament sexual ... altfel : s-a adeverit , impunânduni-se o câștigătoare ce poate lucra într-o reclamă la mașini de ras
  - Rusia este solid înfiptă chiar și în statele cu care a avut conflicte (inclusiv armate) și care acum MIMEAZĂ pueril o independență de fațadă 
   - danezii fac reclame în care cer cuplurilor să plece în vacanțe pentru a procrea , în schimb clamează agresiv o libertate sexuală deviantă - Dumnezeu să-i mai înțeleagă !

   Și s-a mai încheiat o ediție vulgară și de prost gust a costisitorului Eurovision !
   Iată dar , că și din asemenea prostii , dacă vrei , ai ce învăța !
   Dacă vrei ...
  
  
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu