Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 mai 2014

Toate-s vechi și nouă toate ...

   La sfârșit de an !
   Școlar !


   Se mai încheie un an școlar , se încheie cu rezultate notabile pentru învățământul românesc , învățământ ce se dovedește capabil să producă absolvenți în orice cantitate dorește clientul ! Același învățământ românesc , ne demonstrează că dacă carte nu se învață , măcar „trendu' modii” elevii îl stăpânesc perfect : când se va da bacu' cu subiecte din tabloide , promovabilitatea va depăși suta de procente !
   Presupun că un absolvent „Magna cum Laudae” al funestei revenite cOSTICA vĂRZARU este cel ce a ridicat capela spitalului de copii Grigore Alexandrescu : observați vă rugăm , împletirea armonioasă a necesității pur spirituale de rugăciune cu cea mult mai lumească (dar binevenită) de a face sport ! Mens sana in corpore sano , spuneau latinii , strămoșii noștri , așa că absolventul mai sus numitei , a uitat să-i facă poartă , drept care a tăiat gardul , așa că se poate intra direct din stradă (bulevardul Iancu de Hunedoara) sărind pârleazul ! Ingenios , nu ?
 
   Probabil că un alt absolvent al sinistrei și-a spus să culturalizeze poporul , înșirând cel mai kitsch-os obiectiv din București , făcut la xerox , alături de așa zisele statui ale Mariei Tănase și a lui Constantin Brâncoveanu ! Monstruozitățile sunt specialitatea primarului de la 4 , care probabil le cumpără sfătuit de „finii” andra și măruță , în speranța de a le egala celor doi stridența și obscenitatea ! Lucrul se dovedește imposibil , dar marele PRIMAR cu colecție de mașini de epocă dobândită dintr-un salariu amărât de bugetar , insistă !
  
   Sunt destul de populare în rândul unor investitori în pensiuni , oameni care cred că fortuit înseamnă forțat , dar aceștia , o fac pe banii lor : bucureștenul cât plătește oare pentru acest obscen ridicol ?
   Serios vorbind , ne poate lămuri cineva cât costă prostiile astea de așa zise busturi ?
 
   Ne este clar că tot educația cu diplome cumpărate și solide cunoștințe despre modă , vedete și vedeți , duce și la apariția unor asemenea înscrisuri :
 
   Așadar , ce o mai face „femeia” de afaceri de la Bolintineanu ?
   A trecut aproape un an și nu mai știm nimic !
   De fapt , știm că este la catedră , știm că se vaită că e greu „cu țigăncile” în pușcărie , știm că sapă pe la temelia altora , știm că-și reface grupul de adepți , știm că este susținută la nivel de inspectorat , primărie și PSD !
   Drept care , vă rugăm , spuneți-ne ce mai face ?
   Cum se mai simte ?
   Ce prețuri mai are ?
   Dar averea , și-a păstrat-o ?
   A mai înmulțit-o ?
   Încep ... balurile , ne mai încântă cu un dans , o bară , un streaptease , ceva ?
   Dacă procuratura ne-ar putea răspunde , am fi încântați , pentru că „doamna” a reintrat în peisaj și , se pare că nu este de nimeni deranjată !
 
   Ω
 
   Vă mirați de ce vedeți ?
   Într-o țară cu un prim ministru plagiator dovedit ?
   Și cu un ministru al învățământului suficient de obedient pentru a-l salva ?
   Sper că nu vă mai surprinde nimic !
 
   Să nu uit : „o mână spală pe alta ...” și doamna fost ministru la învățământ pășește grațios în cimitirul elefanților de la Bruxelles , devenind europarlamentar !
   Și-a făcut datoria , așa că merită !
   Sau nu ?
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu