Faceți căutări pe acest blog

marți, 13 mai 2014

Coloana a cincea redivivus !

   Examen de maturitate sau cum poți vedea sigur și simplu unde se manifestă influența Rusiei !


   Cu peste două sute de ani în urmă , Napoleon Bonaparte „Împăratul republicii Franceze” vedea Europa unită sub mâna lui blândă , vorbind franțuzește în detrimentul celor de peste canal ; acum nouăzeci de ani , niște gânditori utopici (printre care și marele ponta) vedeau o Europă unită politic , cu diferența că în mintea lor era o chestie nebuloasă și nicicând limpezită ; acum circa 60 de ani , alți oameni politici au făcut pasul hotărâtor , pornind (astăzi pare firesc) nu de la politică , ci de la economie : astfel , piața cu adevărat comună a cărbunelui , oțelului și apoi a altor bunuri , s-a dezvoltat și s-a transformat în ceea ce astăzi numim Uniunea Europeană .
   De când există ideea și mai apoi realitatea Uniunii Europene , ea a avut un contracandidat serios într-o altă Uniune , de data aceasta de sfaturi (de soviete adică) : diferența dintre cele două , nu este chiar așa de mare cum pare la prima vedere , oricum nu prea există o diferență de fond . Spunem asta , pentru că amândouă uniunile , pentru noi cel puțin , au cam aceeași considerație și tratament (poate și din cauza conducătorilor ?) . Cert este că , dacă în UE pari liber , ești îngrădit economic și național , în schimb în URSS (mă rog , fosta) ești liber să nu fii liber , rezultatul celor două tipuri de libertăți fiind similar : cine-mi spune că în UE am căpătat dreptul de liberă circulație , să facă bine să mai colinde puțin lumea și să vadă că nu mai ai loc de turiști ruși , din cele două Americi până-n extremul orient făcând un popas la locurile sfinte ! Așadar , chiar cerând ici și colo viză , se mișcă rușii al dracului de mult !
   Ce am câștigat în UE ? Nu mare lucru !
   Ce am câștigat în NATO ? Așișderea !
   Adică , în UE am dobândit o falsă libertate (marcată , cum spuneam , de decalajul economic și de ideile naționaliste preconcepute - am avut ocazia să văd oameni ferindu-se de mine când au aflat că sunt român , deși până atunci nu avuseseră nici o reținere !) , în NATO am dobândit o securitate ce riscăm să constatăm că a fost doar o vorbă goală !
   În timp ce oficialii noștri se țin bățoși în relațiile cu Moscova , habar nu au ce jocuri se fac pe la spatele nostru : în Marea Neagră sunt câteva nave NATO , care par a fi în croazieră , în timp ce flota Mării Negre se află pe picior de război . O lovitură rusească în orice punct din zonă , poate fi dată în interval de ore (cu armament clasic) , iar o contralovitură NATO în multe zile , după multe discuții și tergiversări și aprobări : și ce rost ar mai avea contralovitura pentru cei cărora deja li s-a făcut răul cel mare ?
   Pentru că istoric USA are niște probleme cu Iranul , toți aliații europeni au hotărât să nu supere aliatul american , drept care nu au băgat în seamă sursa iraniană de hidrocarburi și s-au alimentat din Rusia . Circuitul banilor în natură , a fost - spus simplist - cam așa : Rusia a vândut gaze Germaniei , iar cu banii luați a cumpărat tehnică militară din Franța , tehnică militară cu care acum amenință și Germania și Franța !
   De ce a fost posibil ?
   Pentru că au fost doar ... afaceri !
   Nu pot fi cumpărate gaze din Iran , pentru că acolo , mă'nțelegi , drepturile omului așa și pe dincolo , legile islamice fac și dreg ... Ce să-ți spun !?!? Că în Rusia sunt respectate drepturile omului până la ultimul punct și în China până la ultima virgulă ! Dintr-o autoorbire prostească , dintr-o autosuficiență penibilă , Europa și USA au hrănit monstrul ce acum pare a avea mai multe capete decât cele o sută ale Hydrei : și se miră !
   Ne mirăm și noi , odată cu ei , de mirarea lor !
   Îngrozitor , este faptul că fascismul , în toate formele lui , la fel a preluat puterea și a declanșat cele mai oribile războaie din istoria omenirii : tot prin mascarea problemelor în spatele unui paravan naționalist și prin separarea atât naționalistă cât și rasistă ! Exact aceleași lucruri se petrec astăzi în civilizata noastră Europă , iar Rusia , care a învățat lecțiile nazismului , lucrează en gros : Germania se mulțumea cu regiunea sudetă , Rusia vrea 40% din Ucraina folosind aceeași rețetă a etnicilor care cer ajutorul sfintei patrii mamă !
   Cât de orb poți fi ca să nu vezi și să nu pricepi ce se petrece ?
   Cât de neșcolit poți fi ca să nu-ți sară asemănările în ochi ?
   Cât de încuiat poți fi ca să te bazezi pe promisiuni făcute de ochii lumii ?
   Dacă Rusia promite în spatele ușilor ferm închise că se mulțumește cu estul Ucrainei și apoi se oprește , NATO va spune DA și lucrurile vor fi făcute numai și numai pentru a avea liniște câțiva ani .
   Apoi , Rusia , va agita prin Coloana a cincea a apele și mai departe , peste tot pe unde are rusofoni ce lucrează împotriva statelor ai căror cetățeni sunt și , din nou va promite că se mulțumește doar cu centrul actualei Ucraine și , NATO , din nou va accepta cedarea pentru cei câțiva ani de liniște !
   De sute de ani Rusia avansează spre Europa Centrală pas cu pas , folosind cel mai ieftin material cu putință : naționalismul rusofonilor transformați în vârful de lance al armatei roșii , iar europenii nu reușesc să vadă soluția , deși este foarte simplă ; dacă după al doilea război mondial URSS ar fi ajutat mulțimile înfometate ale Europei occidentale astăzi situația politică ar fi fost alta , cum însă USA au ales să desfășoare planul Marshall , exemplul a fost dat !
   Europa occidentală , trebuie să lase de o parte toate fițele privitoare la drepturile porumbeilor de a se căca din zbor sau așezați pe statui sau la dreptul râmelor de a face avort și să-și îndrepte atenția nu spre sugrumarea noilor democrații răsăritene (inclusiv România) cu tot felul de cereri ce aici par absurde , ci spre sprijinirea lor economică , spre dezvoltarea și ridicarea nivelului lor de trai ! Atunci când în Ucraina se va trăi la un nivel de cel puțin 60% din cel al Germaniei , când în Bielorusia se va trăi la un nivel de cel puțin 50% din cel al Germaniei , Europa va avea liniștea dorită atât prin dispariția mafiilor estice înfometate cât și prin calmarea naționaliștilor care cu burta plină vor uita să vorbească rusește !
   Dacă Europa va continua să forțeze introducerea (este doar un exemplu) drepturilor minorităților sexuale în acest moment istoric , nu va reuși decât să creeze noi tensiuni într-o regiune clar defazată istoric de cea occidentală !
   Dacă vestul s-ar mulțumi să câștige mai puțin și ar ajuta estul să trăiască o idee mai bine , ar putea râde în nasul Rusiei , pentru că toți ochii s-ar întoarce spre apus : așa însă , mulți își spun că era mai bine înainte și că numai Rusia lui Putin le poate aduce acel „înainte” în care trăiau toți prost și erau mulțumiți !

   Ω

   Urmează un examen extrem de important pentru UE : este examenul maturității sistemului utopic pus pe picioare de o mână de visători !
   Este examenul al cărui rezultat poate ridica sau distruge definitiv construcția europeană !
   Ca orice democrație exagerată și ruptă de realitatea străzii , și UE lucrează după procedurile impuse de niște funcționari cu mânecuțe negre : în plin conflict ce stă să dea în fiert , noi ne pregătim de alegeri !
   Să recapitulăm : Coloana a cincea rusească , destabilizează situația acolo unde oamenii trăiesc prost promițându-le luna de pe cer sub conducere rusească ; oamenii sunt dispuși să se lase mințiți , pentru că sunt conștienți că în actualul sistem politico economic șansele lor sun zero ; focarele naționaliste aprinse de Moscova , nu pot fi stinse propagandistic sau militar (ar duce la război) ci numai economic , prin ridicarea nivelului de trai al locuitorilor !
   Problema majora este însă alta : până unde se întinde caracatița coloanei a cincea rusești ?
   Până unde și cât de adânc este ea înfiptă în statele vecine Rusiei ?
   V-aș răspunde , dar nu îndrăznesc , deși bănuiesc c răspunsul este în gușă !
   P.S.Conform titlului , ar trebui să mai avem un răspuns , relativ la aria influenței rusești !
    Rămâne pe mâine !
   Promit !

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu