Faceți căutări pe acest blog

marți, 27 mai 2014

Cine a câștigat sau ce se ascunde în spatele votului

   Vremea bilanțului


   Așadar , ne place sau nu , tragem linie și vedem cu ce ne-am ales ! Să vedem deci , cine a câștigat !
   Păi , lucrurile stau cam așa :
- finala cupei României a fost câștigată de Astra Niculăiești în detrimentul Stelei
- finala ligii campionilor europeni , a câștigat-o Real Madrid , care a învins fără glorie și fără strălucire autobaza lui Diego Simeone , cel ce a ajuns și el cu fundul în poartă
- la Roland Gaross , favoriții câștigă și încă nu avem surprize
- Il Giro , după un început și mijloc destul de ezitante , a trecut la lucruri serioase , etapele montane arătându-ne ori că cicliștii de astăzi sunt niște superoameni , ori că cercetarea farmaceutică a făcut niște descoperiri epocale , motiv pentru care probele nultor sportivi vor fi congelate !

   Ar mai fi și altceva ?
   De văzut ?
   De câștigat ?
   Alegerile europarlamentare ?
   Hm , aici lucrurile sunt mai simple decât par : privind la nivel european , constatăm că nu numai politicienii noștri au lipsuri de înțelegere , că nu doar autohtonii nu pricep ce-i lovește și plini de nerușinare continuă să promită sau să acuze , ci și AI LOR ! Uniunea Europeană , condusă de organisme suprapuse și stufoase , care omului obișnuit nu-i spun mare lucru , a ajuns deja sclava procedurilor birocratice , făcând loc unei funcționărimi ce-și urmărește (ca de obicei , am spune) propriul interes : prostia monumentală a Scânteii aderării aruncată în butoiul ucrainean plin de gaz inflamabil , este doar un exemplu ! Mai departe ? Simplu : UE nu are o politică de apărare comună , UE nu are o politică externă comună , UE nu are o politică economică comună , UE nu are nici măcar o politică a scrierii indicatoarelor rutiere comună ! Drept care , după nenumăratele îndemnuri de a spune NU rasismului , după ce statele occidentale care s-au grăbit au luat caimacul estului fost comunist , după ce emigranții săraci din același est au muncit pe brânci și pe salarii de nimic animând economii letargice , după toate astea , a venit criza și ... și estul nu mai este bun ! Nu mai avem nevoie de muncitori , nu mai au ce vinde , noi nu mai avem ce cumpăra , așa că „huo UE !” Partidele anti UE au obținut scoruri fantastice , au dat o palmă politicii clasice și pun în evidență curentul politic pragmatic : „nici în bip nu mă doare de altul , criza din Ucraina se va liniști când Rusia va reocupa teritoriile pe care le revendică (dacă asta înseamnă și ceva în plus față de ce a avut nu-i nici o pagubă atâta timp cât continuă să ne dea gaze) , eu vreau în al meu dolce far niente ... și atât” !
   Este adevărat că acest curent de opinie a fost puternic ajutat de țiganii din est care au speriat vestul , de hoții , de prostituatele , de cerșetorii formați atât la noi cât și aiurea . Statul român , dezincriminând vagabondajul și cerșetoria , a ușurat sarcina poliției , a justiției și a penitenciarelor , dar a creat o nouă clasă socială , clasă care în bună măsură a luat drumul străinătății pentru că gunoaiele lor par mai atrăgătoare ! I-am furat , i-am sufocat , i-am afumat cu grătare și i-am amețit cu zgomot de manele : s-ar putea ca votul dat partidelor anti UE să fie de fapt un vot ANTIROMÂNESC !
   Să ne amintim de campania de presă din Regatul Unit : vi s-a părut vreo clipă a fi antifranceză ? Sau antibelgiană ? Ori olandeză ? Germană ? Sau finlandeză ?
   NU : a fost antiromânească !
   La acest sentiment de respingere față de români ar trebui să mai cugete clasa politică de la București , la acest sentiment că suntem sălbatici și primitivi ar trebui să lucreze guvernele noastre și nu la vizitele prințului Charles ÎN UNGURIME , LA PRIETENUL LUI MAGHIAR ! 
   La lipsa de educație trebuie să muncim noi , la asta și lipsa de civilizație ! Ale tuturor , de la conducători mitocani și până la ultimul gigel de la colțul străzii ! Când vom reuși asta , vom fi altfel priviți și nici voturile nu vor mai fi negative ...
  
   Ω

   Până atunci , rămânem exemplul negativ și „cazul” Europei .
   S-o rezolva ceva cu un plagiat ?















 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu