Faceți căutări pe acest blog

vineri, 2 mai 2014

Slănină de tun

   Să ne mirăm împreună !
 
 
   Am lăsat să se așeze puțin știrea despre declarațiile prezidențiale privind adunarea oastei celei mari a țării : cel puțin ascultându-l pe președinte , asta înțelegi ! Mi se pare ciudat ca într-o lume a profesionalismului exagerat , un personaj cu putere de decizie să gândească astfel ! Pe cine oare am speria cu formidabilul nostru număr ? Pe cine am îngrozi noi dacă am ataca la „bainetă” strigând URA ? Unii , confundă din păcate realitatea cu filmele istorice prost făcute : în era rachetelor și a sateliților , noi urmează să ne luăm ce avem prin ogradă (care furci , care drujbe) și să sărim vitejește la gâtul dușmanului fioros care ... și care .... și care !
   Ăsta pare a fi scenariul în viziunea clasei politice românești : dacă domniile lor văd astfel lucrurile , noi le vom arăta unde greșesc .
   În primul rând , problema cea mare nu este că sunt mulți rezerviști plecați din țară , ci că rezerviștii nu ar fi doar CARNE DE TUN ci SLANĂ DE TUN : în lipsa oricărei pregătiri militare (cei care au făcut totuși armata , au o vârstă oarecare și își amintesc cum au tras cu sapa și lopata) , rămâne să fie chemate sub arme belicoasele galerii ale echipelor de fotbal ; eu unul , realizez cu părere de rău că nu aș putea depăși nivelul de șef la curățat cartofi - ferească Dumnezeu să mi se dea oameni pe mână !
   În al doilea rând și de loc de neglijat , nu cred că România mai poate echipa acum o armată de tipul „oastea cea mare”. Mă îndoiesc că prin depozitele militare mai există echipament militar și , nu mă refer la arme și muniție ci la banalii bocanci : dacă se pot da șuturi tancurilor încălțat în teniși , vă rog să mă treceți pe listă , sunt omul dumneavoastră !
   În al treilea rând , nici nu vreau să mă gândesc cum ar face față statul român și armata lui problemelor de logistică : probabil ar angaja niște firme „particolere” să facă livrările !
 
   În al patrulea rând însă , trebuie să privim lucrurile serios , fără bășcălia de mai sus , dând câteva exemple :
- în 1916 , armata germană intrată pe Valea Jiului , a fost oprită  din traversarea râului pe la Tg. Jiu , de către CIVILII DIN ORAȘ , oameni care au stat în fața celei mai puternice armate a momentului , înțelegând că numai și numai așa armata română are timp să se retragă și să realizeze un nou aliniament de luptă - este ceea ce se numește „Bătălia de la Podul Jiului” (suficient timp ca armata română să scape de la distrugere)
- în aceeași ani , o olteancă a găsit cu cale să suplinească lipsa bărbaților școliți și să să se înroleze voluntar în armată și , nu la Crucea Roșie , ci pe front
- în anii '40 , FEMEI care știau să piloteze (o raritate în epocă) , în vremea în care femeia era un bibelou , și-au spus că țara are nevoie de ele și s-au hotărât să dea o mână de ajutor , constituind „Escadrila Albă” pe bază de voluntariat !
 
   Exemple ar mai fi ele destule , nu asta este problema !
   Problema este alta : atunci , de mult , o dată , bătrâni cu arme de vânătoare au luptat cu curaj împotriva trupelor în care deja își făcea un nume un oarecare Rommel , femeile și copiii cărau muniția , îngrijeau răniții , Ecaterina Teodoroiu , dincolo de exagerările comuniste , a luptat pentru ceva , DOAMNELE ce au constituit unitatea aviatică albă au simțit că este nevoie de ele și că mai bine își slujesc țara pe front decât acasă lângă familii !
   Aici este problema :
„Ce-i mâna pe ei în luptă ?”
   Îi mâna patriotismul , îi mâna ideea de unitate a neamului , îi mâna lipsa fricii de posibilul sacrificiu suprem !
   Copiii , femeile și bărbații aceia , ei și ele ce par personajele unor basme gen „Legendele Olimpului”, AU EXISTAT !
   Chiar au existat !
   Așa cum au existat și frumoșii nebuni care au atacat la baionetă și-n izmene inamicul , punându-l pe fugă !
„Ce-i mâna pe ei în luptă ?”
   Asta este marea problemă :
„Ce-i mâna pe ei în luptă ?”

   Ω

   Ar fi luptat Gheorghe pentru elena udrea ?
   Sau pentru ponta ?
   Ori pentru eba ?
   Sau crin antonescu ?
   Sau hrebenciuc ?
   Sau pentru oricare dintre membrii guvernului ?
   Sau pentru oricare dintre membrii parlamentului ?
   Sau pentru orice om politic de astăzi ?
   Sau pentru țara pe care cei mai sus enumerați au făcut tot posibilul să o transforme într-o țigănie , țară pe care românii n-o mai simt ca fiind a lor ?
   Gheorghe , l-a slujit cu credință pe regele Ferdinand , la fel pe regele Mihai , înțelegând prin ei PATRIA și ȚARA !
   Crede cineva că Gheorghe , pe care voi ca niște idioți l-ați transformat în George sluga altora și hoțul de serviciu , își dă viața pentru băsescu ?
   Sau pentru iliescu ?
   Sau pentru oricine le-o va cere în numele României ?
   Vă înșelați !

   Ați reușit însă , să împliniți visul ungurilor :
ROMÂNIA NU MAI ÎNSEAMNĂ NIMIC PENTRU ROMÂNI , IAR DACĂ AVEȚI NEVOIE DE OAMENI LA ARMATĂ , ASCULTAȚI SFATUL NOSTRU -
 
ORGANIZAȚI O LICITAȚIE !
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu