Faceți căutări pe acest blog

duminică, 18 mai 2014

Lăsați-l să moară !

   Ce ni se ascunde ?


   Văd , destul de des , pe canale TV zise de „știință” sau de „documentare”, niște făcături ridicole și (îmi par mie) inutile , făcături costisitoare , în care realizatorii se luptă „plini de curaj” cu amintirile celui de-al doilea război mondial , mai exact cu capii naziști și , dacă se poate , în special cu Adolf Hitler .
   Canale TV serioase , cum ar fi National Geographic , difuzează documentare despre familia lui Hitler , despre faptul că ar fi fost nebun și că a avut rude lovite de boli mintale ! Sau altele , despre ideile lui Himmler în legătură cu descendența germanilor , sau despre plăcerile artistice ale lui Goring ! Se scot la iveală informații ciudate și irelevante din punct de vedere istoric , se aruncă cu invective și noroi în personaje care nu se mai pot apăra și cărora nu le poate lua nimeni apărarea ! Istorici ratați se luptă cu niște morți ce nu pot răspunde ! Personaje istorice diabolizate , sunt conduse pas cu pas spre încadrarea într-o mitologie tip Dracula !
   Cui folosește ?
   Ce rost mai are ?
   De ce ?
   Ce le mai spun aceste nume și întâmplări tinerilor de astăzi ?
   Și , cel mai important , de ce se vorbește despre o singură parte ? Stalin și ai lui , „eliberatorii” unei jumătăți de Europă , de ce sunt uitați ? De ce există temerea de a vorbi deschis despre ororile săvârșite asupra „eliberaților” dar și asupra propriului popor ?
   Ne întrebăm sincer , nu ce vrea să spună o asemenea politică editorială , ci ce vrea ea să ascundă ! Nu se vorbește niciodată și nicăieri despre miracolul economic german al deceniului patru , nimeni nu ne spune că invențiile germanilor din acei ani sunt la baza progresului științific și economic din multe zone ale globului în perioada postbelică , se omite progresul medicinii datorat „nebunilor” cercetători germani , al fizicii , al zborurilor spațiale , al metalurgiei , al armamentului , al organizării !
NU AU FOST BUNI !
AU FOST CHIAR RĂI !
   Dar asta după standardele impuse nouă astăzi de nu știm cine , au fost răi , uitând că ce au făcut a fost pentru țara lor ! Dar , să zicem în continuare că au fost numai și numai răi , monstruoși , inumani , ori cum mai vreți să-i categorisiți : au murit acum aproape 70 de ani !
LĂSAȚI-I SĂ MOARĂ ȘI TRECEȚI-I ÎN ISTORIE !
   În modul ăsta , aducându-i mereu în față pe monștrii de serviciu , nu faceți altceva decât să-i țineți periculos de vii pentru interesul celor mai puțin cunoscători de istorie !

   Ω

   Totuși , ce se ascunde în spatele acestui război cu morții ?
   Să fie ascunsă realitatea succesului sistemului economic bazat pe certitudini și nu pe speculă ?
   Să fie ascunsă realitatea binelui general al populației într-un stat neîngenuncheat de ... licitații ?
   Să fie ascunsă realitatea succesului imposibil al unei națiuni deja înfrânte într-un alt război , dar bine conduse ?
   Să ni se ascundă oare ce se poate face cu voință și cu multă muncă puse în slujba binelui general și nu doar al companiilor ?
   Nu știu , așa că până data viitoare , vă spun
 ! זייַ געזונט

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu